Δισκοθήκη: Ramones, συνώνυμοι με το πανκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Ramones ήταν ένα αμερικανικό πανκ ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στη γειτονιά της Νέας Υόρκης στο Forest Hills, Queens, το 1974. Συχνά αναφέρονται ως το πρώτο αληθινό πανκ ροκ συγκρότημα. Παρά την περιορισμένη εμπορική επιτυχία αρχικά, το συγκρότημα είχε μεγάλη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής, καθώς και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και του Βελγίου.

Video Url

 

Όλα τα μέλη του συγκροτήματος υιοθέτησαν ψευδώνυμα που τελειώνουν με το επώνυμο "Ramone", αν και κανένα από αυτά δεν ήταν βιολογικά συγγενικό. εμπνεύστηκαν από τον Paul McCartney, ο οποίος πήγαινε σε ξενοδοχεία ως "Paul Ramon". Οι Ramones πραγματοποίησαν 2.263 συναυλίες, περιοδεύοντας σχεδόν ασταμάτητα για 22 χρόνια. Το 1996, μετά από μια περιοδεία με το μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza, έπαιξαν μια αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Λος Άντζελες και διαλύθηκαν. Μέχρι το 2014, και τα τέσσερα αρχικά μέλη του συγκροτήματος είχαν πεθάνει – ο τραγουδιστής Joey Ramone (1951–2001), ο μπασίστας Dee Dee Ramone (1951–2002), ο κιθαρίστας Johnny Ramone (1948–2004) και ο ντράμερ Tommy Ramone (1949–2014) . Τα εναπομείναντα επιζώντα μέλη των Ramones - ο μπασίστας C. J. Ramone (ο οποίος αντικατέστησε τον Dee Dee το 1989 και παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή του) και οι ντράμερ Marky Ramone, Richie Ramone και Elvis Ramone - εξακολουθούν να είναι μουσικά ενεργοί.

Η αναγνώριση της σημασίας του συγκροτήματος χτίστηκε με τα χρόνια. Οι Ramones κατέλαβαν τον αριθμό 26 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους «100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών» και τον αριθμό 17 στους «100 καλύτερους καλλιτέχνες του Hard Rock» του VH1. Το 2002, οι Ramones κατατάχθηκαν το δεύτερο καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών από τον Spin, ακολουθώντας μόνο τους Beatles. Στις 18 Μαρτίου 2002, τα αρχικά τέσσερα μέλη και ο αντικαταστάτης του Tommy στα ντραμς, Marky Ramone, εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame κατά το πρώτο έτος της επιλεξιμότητάς τους, αν και ο Joey είχε πεθάνει μέχρι τότε. Το 2011, η ομάδα τιμήθηκε με ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url