Δισκοθήκη: Ποια άλμπουμ των Wishbone Ash να ακούσω

 

Οι Wishbone Ash είναι ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα που σημείωσε επιτυχία στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Τα δημοφιλή άλμπουμ τους περιελάμβαναν Wishbone Ash (1970), Pilgrimage (1971), Argus (1972), Wishbone Four (1973), There's the Rub (1974) και New England (1976).

Οι Wishbone Ash διακρίνονται για την εκτεταμένη χρήση αρμονικών δίδυμων μολύβδινων κιθάρων, οι οποίες προσέλκυαν συγκροτήματα ηλεκτρικών μπλουζ από τότε που ο Τζεφ Μπεκ και ο Τζίμι Πέιτζ έπαιζαν μαζί στους Yardbirds το 1966.

Οι συνεισφορές τους βοήθησαν τον Andy Powell και τον Ted Turner να ψηφιστούν ως «Δύο από τους δέκα πιο σημαντικούς κιθαρίστες στην ιστορία της ροκ» (περιοδικό Traffic 1989) και να εμφανιστούν στους «20 κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών» (Rolling Stone) .

Video Url

 

Το Melody Maker (1972) περιέγραψε τους Πάουελ και Τέρνερ ως «την πιο ενδιαφέρουσα ομάδα δύο κιθάρων από την εποχή που ο Μπεκ και ο Πέιτζ κοσμούσαν τους Yardbirds». Αρκετά αξιόλογα συγκροτήματα ανέφεραν τους Wishbone Ash ως επιρροή, συμπεριλαμβανομένων των Iron Maiden, Van Halen, Lynyrd Skynyrd, Thin Lizzy, Metallica, Dream Theater, Overkill και Opeth.

Δημιουργήθηκε στο Torquay του Ντέβον το 1969, από τις στάχτες του τρίο The Empty Vessels (αρχικά γνωστά ως The Torinoes, που αργότερα μετονομάστηκε σε Tanglewood το 1969), το οποίο είχε σχηματιστεί από το ιδρυτικό μέλος των Wishbone Ash, Martin Turner (μπάσο και φωνητικά) το 1963 και συμπληρώθηκε από τον Steve Upton (τύμπανα και κρουστά) το 1966.

Η αρχική σύνθεση των Wishbone Ash ολοκληρώθηκε από τους κιθαρίστες/τραγουδιστές Andy Powell και Ted Turner. Το 1974, ο Τεντ Τέρνερ άφησε το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τη Λόρι Γουάιζφιλντ.

Το συγκρότημα συνέχισε με ισχυρή κριτική και εμπορική επιτυχία μέχρι το 1980. Ακολούθησαν line-ups με πρώην μπασίστες από τους King Crimson (John Wetton), Uriah Heep (Trevor Bolder) και Trapeze (Mervyn Spence), ο Wisefield έφυγε το 1985. Το 1987, ωστόσο, η αρχική σύνθεση επανενώθηκε για πολλά άλμπουμ – Nouveau Calls, Here to Hear και Strange Affair – μέχρι το 1990, όταν ο Upton εγκατέλειψε το συγκρότημα.

Μετά την αντικατάσταση του Martin Turner το 1991, το συγκρότημα ηχογράφησε το The Ash Live στο Σικάγο, πριν φύγει ο Ted Turner το 1993.Αυτό άφησε τον Andy Powell ως το μοναδικό εναπομείναν αρχικό ιδρυτικό μέλος των Wishbone Ash για να συνεχίσει το συγκρότημα στο μέλλον.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url