Mamma Mia, μία καλοκαιρινή γρανίτα με περισσότερο νερό ώστε να γίνεται άγευστη.

Mamma Mia, μία καλοκαιρινή γρανίτα με περισσότερο νερό ώστε να γίνεται άγευστη.

Από τον Γιάννη Πετρίδη

Η πρώτη ταινία ήταν χαριτωμένη, αλλά και σ' αυτήν ο πολύς κόσμος δεν θα περάσει άσχημα.

Αν αυτός ήταν ο σκοπός τους πέτυχαν εν μέρει, αλλά όταν βλέπεις μία τέτοια ταινία και την συγκρίνεις με τα σχετικά πρόσφατα La La Land και The Greatest Showman βρίσκεσαι μπροστά στο απόλυτο κιτς.

Μάλλον το μυρίστηκε η κορυφαία ηθοποιός Meryl Streep και εμφανίζεται μόλις 4-5 λεπτά τα χειρότερα ίσως σε όλη την καριέρα της,.

Είμαι fan για διαφορετικούς λόγους και της Meryl Streep και της Cher, ιδιαίτερα της δεκαετίας 60-70, αλλά και του '80 για τις ταινίες της.

Δεν θέλω όμως να θυμάμαι στο μέλλον την κοινή παρουσία τους για μισό λεπτό γιατί μου αρκούν οι εκπληκτικές ερμηνείες τους, που τις έφεραν υποψήφιες για όσκαρ στην ταινία Silkwood του Mike Nichols το 1984.

Πράγματι τα τραγούδια των Abba είναι χαριτωμένα και ξεχωρίζουν στον χώρο της ποπ, εδώ έχουν όλα ατυχήσει στις νέες ερμηνείες τους, μόνο ίσως το Dancing Queen, κυρίως από το χορευτικό, σου μένει μετά την ταινία.

Δεν θέλω καν να μιλήσω για το Fernado με την Cher και τον Andy Garcia, γιατί σέβομαι και τους δύο.

Τελικά η ταινία θα κάνει τα εισιτήρια της, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αλλά στο τέλος θα έχει την τύχη του Grease 2 που δεν το θυμάται κανείς.