A Star Is Born - το 1976 η δέκατη ταινία της Barbra Streisand

A Star Is Born - Σαν σήμερα το 1976 κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δέκατη ταινία της Barbra Streisand

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

 

Σαν σήμερα το 1976 κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δέκατη ταινία της Barbra Streisand, A star Is Born σε σκηνοθεσία του «τηλεοπτικού» Frank Pierson. Είναι τη χρονιά που κυριαρχούσε το πρώτο Rocky του Stalone, ενώ είχε ξεκινήσει να καταγράφεται σε φιλμ ένα από τα δημοφιλέστερα κινηματογραφικά concept, το Star Wars.

 

Ήταν η τρίτη κινηματογραφική μεταφορά του έργου, ενώ μία ακόμη ετοιμάζεται για προβολή εντός του 2018 με την Lady Gaga.

 

Η ταινία τα πήγε πολύ καλά στο αμερικάνικο box office, φτάνοντας να είναι η τρίτη πιο πετυχημένη ταινία της χρονιάς, με τα σημερινά δεδομένα θα είχε κάνει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια. Η αναγνώριση της ευρεία, με 5 χρυσές σφαίρες και τέσσερις υποψηφιότητες για όσκαρ (θα φύγει με ένα από την απονομή αυτό για το καλύτερο τραγούδι, το θέμα της ταινίας, στους συνθέτες του, Streisand και Paul Williams).Το δε σάουντρακ της ταινίας έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Evergreen (Love Theme from A Star Is Born)

 

 

Queen Bee

 

 

Woman In The Moon

 

 

και η εκπληκτική Judy Garland από το remake του 1954, με συμπρωταγωνιστή τονJames Mason, στο The Man That Got Away, ένα τραγούδι που έχουν πει άντρες και πολλές γυναίκες μεταξύ άλλων η Ella Fitzgerald, η Shirley Bassey αλλά και η Barbra Streisand.