Ληστεία αλά Ιταλικά - Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1969

Ληστεία αλά Ιταλικά - Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1969

Στις αρχές Ιουνίου του 1969 έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Αγγλίας το φιλμ του Peter Collinson "The Italian Job".... Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, οι Michael Caine, Noël Coward, Benny Hill, Raf Vallone, κα...

Η Ληστεία αλά Ιταλικά (αγγλικά): The Italian Job) είναι μια Βρετανική κωμική περιπέτεια του 1969 σε σενάριο Τρόι Κέννεντι Μάρτιν, παραγωγή του Μάικλ Ντιλέι και σκηνοθεσία του Πίτερ Κόλινσον. 

Η δημοτικότητα της ταινίας έχει οδηγήσει σε παρωδίες και παραπομπές σε άλλες ταινίες και παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου ενός ριμέικ του 2003, μια αναφορά σε επεισόδιο των The Simpsons με τίτλο "The Italian Bob" και επανεξέταση της απόδρασης των Mini Cooper στο επεισόδιο της σειράς MacGyver "Ο Κλέφτης της Βουδαπέστης".

Video Url

 

Η ταινία ενέπνευσε το φιλανθρωπικό γεγονός που πραγματοποιείται ετησίως από το 1990 και περιλαμβάνει Μίνι Κούπερ καθώς και άλλα οχήματα που παρουσιάστηκαν στην αρχική ταινία, οδηγώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο στη βόρεια Ιταλία και πίσω, επισκέπτοντας τις ιστορικές ιταλικές πόλεις και τις τοποθεσίες στο Τορίνο που παρουσιάζονται στην ταινία, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις παιδιών. Η εκδήλωση έφερε μέχρι στιγμής σχεδόν 2.600.000 λίρες αγγλίας.

Στα 50χρονα της ταινίας, τον Ιούνιο του 2019, οι οδηγοί με κόκκινα, λευκά και μπλε Μίνι Κούπερ πραγματοποιήσαν μια διαδρομή της περίφημης εκστρατείας της ταινίας γύρω από το Τορίνο μέχρι το εργοστάσιο των Μίνι Κούπερ στην Οξφόρδη.

 

 

Η υπόθεση αναφέρεται στον  Τσάρλι Κρόκερ, ο οποίος αποφυλακιζέται έχοντας εκτίσει την ποινή του και συναντιέται με τη χήρα του φίλου του Ρότζερ Μπέκερμαν, ο οποίος δολοφόνηθηκε από τη μαφία, ενώ οδηγούσε μια Λαμποργκίνι Μούρα στις ιταλικές Άλπεις. Η κυρία Μπέκερμαν δίνει στον Κρόκερ το σχέδιο του συζύγου της για τη ληστεία, η οποία περιγράφει έναν τρόπο να κλέψουν 4 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό στην πόλη του Τορίνο και στη συνέχεια να διαφύγουν στην Ελβετία.

Ο Κρόκερ επιστρέφει πίσω στην φυλακή για να συναντήσει τον ηγέτη του υπόκοσμου και να πείσει τον ισχυρό αφεντικό του υπόκοσμου κ Μπρίτζερ να χρηματοδοτήσει το σχέδιο. Ο Μπρίτζερ, ο οποίος έχει δωροδοκήσει σχεδόν όλους τους φύλακες για να εργαζόνται γι 'αυτόν, αρχικά απορρίπτει το σχέδιο, αλλά στη συνέχεια αλλάζει γνώμη αφού μάθει ότι η Fiat πρόκειται να χτίσει ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα.

Με την υποστήριξη του Μπρίτζερ, ο Κρόκερ προσλαμβάνει τον καθηγητή υπολογιστών Πητς και μια ομάδα κλεφτών και οδηγών. Το σχέδιο απαιτεί ο Πιτς να αντικαταστήσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή που ελέγχει το σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας του Τορίνου, δημιουργώντας μια κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα επιτρέψει στους κλέφτες να διαφύγουν με το χρυσό σε τρία αυτοκίνητα Mini Cooper S.

Μετά τον σχεδιασμό και την εκπαίδευση, ο Κρόκερ, η φίλη του Λόρνα και οι υπόλοιποι της συμμορίας φτάνουν στο Τορίνο, όπου όμως ο επικεφαλής της μαφίας Αλταμπάνι και οι μπράβοι του περιμένουν στις Άλπεις στο ίδιο πέρασμα όπου σκότωσαν τον Μπέκερμαν. Ο Αλταμπάνι προειδοποιεί τον Κρόκερ ότι η μαφία γνωρίζει τις προθέσεις της συμμορίας και καταστρέφει τα αυτοκίνητά τους (δύο Jaguar E-Type και μια Aston Martin DB4) από έναν γκρεμό. Ακριβώς την στιγμή ο Αλταμπάνι πρόκειται να δώσει εντολή να σκοτωσουν όλη τη συμμορία, ο Κρόκερ του λέει ότι ο Μπρίτζερ θα εκδικηθεί τους θανάτους τους, οδηγώντας Ιταλούς έμπορους σε επιλεγμένες βρετανικές πόλεις εκτός οργάνωσης. Δεν θέλοντας να ρισκάρει έναν πόλεμο με τους άλλους Ιταλούς μαφιόζους, ο Αλταμπάνι τους αφήνει να φύγουν, διατάζοντάς τους να επιστρέψουν στην Αγγλία και πιστεύοντας ότι είναι πολύ μεγάλη δουλειά για τον Κρόκερ να την εκτέλεσει.

Αντ 'αυτού, ο Κρόκερ συνεχίζει το σχέδιο, αντικαθιστώντας τους κυλίνδρους αποθήκευσης δεδομένων μαγνητικής ταινίας του συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας.