28 χρόνια από το Natural Born Killers

24 χρόνια από το Natural Born Killers

To Natural Born Killers κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου του 1994

Οι Γεννημένοι δολοφόνοι (αγγλικά: Natural Born Killers‎) είναι αμερικανική αστυνομική ταινία του 1994[13] σε σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν και σενάριο από τους Στόουν, Ρίτσαρντ Ρουτόφσκι και Ντέιβιντ Βελόζ βασισμένο σε μια ιστορία του Κουεντίν Ταραντίνο. Πρωταγωνιστούν οι Γούντι Χάρελσον, Τζούλιετ Λιούις, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τομ Σάιζμορ και Τόμι Λι Τζόουνς.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Μάικ και της Μάλορι, που εξαιτίας των τραυματικών παιδικών τους χρόνων γίνονται εραστές και κατά συρροήν δολοφόνοι και δοξάζονται ανεύθυνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες και προβλήθηκε τρεις μέρες αργότερα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου ο Στόουν απέσπασε το Ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής και επίσης ήταν υποψήφιος για τον Χρυσό Λέοντα. Ήταν μια εισπρακτική επιτυχία, με εισπράξεις πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια έναντι προϋπολογισμού παραγωγής 34 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά έλαβε μικτές κριτικές. Μερικοί κριτικοί επαίνεσαν την πλοκή, την υποκριτική, το χιούμορ και τον συνδυασμό δράσης και ρομαντισμού, ενώ άλλοι βρήκαν την ταινία υπερβολικά βίαιη και γραφική. Διαβόητη για το βίαιο περιεχόμενό της και τα εμπνευσμένα «αντιγραφικά» εγκλήματα, η ταινία ονομάστηκε η όγδοη πιο αμφιλεγόμενη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου από το Entertainment Weekly το 2006.