O William Hurt ήταν από τους ηθοποιούς που σημάδεψαν τα 80's με ταινίες όπως η 'Εξαψη'

O William Hurt ήταν από τους ηθοποιούς που σημάδεψαν τα 80's με ταινίες όπως η 'Εξαψη'

Ο William Hurt, ο απαιτητικός νικητής των Όσκαρ που κυριάρχησε μια δεκαετία όπως λίγοι άλλοι ηθοποιοί με τις ερμηνείες του στα κλασικά Body Heat της δεκαετίας του 1980, Kiss of the Spider Woman, Children of a Lesser God και Broadcast News, πέθανε. Ήταν 71.

Ο Χερτ πέθανε το πρωί της Κυριακής στο σπίτι του στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, ανακοίνωσε ο ένας από τους τρεις γιους του, ο Γουίλ, Δεν αποκάλυψε την αιτία θανάτου.

Εκπαιδευμένος στη σκηνή, ο Hurt έκανε το ηλεκτρικό ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη ως εμμονικός ψυχοπαθολόγος που πειραματίζεται στο παράξενο Altered States (1980) σε σενάριο Paddy Chayefsky, σε σκηνοθεσία Ken Russell.

Ένα χρόνο αργότερα, έκανε ίσως την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του όταν ο χαριτωμένος χαρακτήρας του δικηγόρου γίνεται το παιχνίδι χειραγώγησης μιας πλούσιας γυναίκας (Καθλίν Τέρνερ) που θέλει να δολοφονήσει τον σύζυγό της στο νουάρ θρίλερ Body Heat, με σκηνοθέτη τον Lawrence Kasdan στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. (Ο Κρίστοφερ Ριβ, ο πρώην συμμαθητής του στη Σχολή Τζούλιαρντ, είχε απορρίψει τη συμμετοχή του.)

Στη συνέχεια, ο Hurt ξεχώρισε σε ένα εξαιρετικό καστ ως ένας συναισθηματικά κατεστραμμένος βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ στο The Big Chill (1983), σε σκηνοθεσία επίσης του Kasdan. (Οι δύο θα ξανασυναντηθούν άλλες δύο φορές για το The Accidental Tourist του 1988 και το I Love You to Death του 1990.)

Ο Χερτ απέσπασε πολλές θετικές κριτικές που οδήγησαν στο αγαλματίδιο του Όσκαρ για την ερμηνεία του Λουίς Μολίνα, ενός τραβεστί κλειδωμένου σε ένα κελί φυλακής της Νότιας Αμερικής με έναν μαχητικό πολεμιστή (Ραούλ Τζούλια), στο Kiss of the Spider Woman (1985), σε σκηνοθεσία Héctor Babenco.

 

 

Με την φοβερή μουσική του John Barry