30 ετών έγινε το Wayne's World

30 ετών έγινε το Wayne's World

Το Wayne's World, που κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου 1992, έγινε τελικά η δέκατη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς στις ΗΠΑ, με σχεδόν 190 εκατομμύρια δολάρια.

Προερχόμενη από το εξαιρετικά δημοφιλές σκετς του Saturday Night Live με το ίδιο όνομα, η ταινία ήταν γεμάτη με μια λιτανεία από παραπομπές που ως επί το πλείστον έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Το Wayne's World παραμένει ένα πολιτιστικό σημείο επαφής για πολλούς ανθρώπους και σηματοδοτεί ένα σημαντικό έργο στις αντίστοιχες σταδιοδρομίες των σταρ του -- Mike Myers και Dana Carvey -- καθώς και της σκηνοθέτιδας Penelope Spheeris.

Πέρα από αυτό, όμως, το Wayne's World είναι επίσης μια ταινία γεμάτη με σύντομες εμφανίσεις ροκ σταρ που παίζουν τον εαυτό τους, μεγάλοι ηθοποιοί που εμφανίζονται σε ρόλους πριν (και μετά) μετά γίνουν απίστευτα διάσημοι και «ε, αυτός είναι ο τύπος !» παίκτες χαρακτήρων που ίσως δεν θυμάστε ήταν στην ταινία.

η Lara Flynn Boyle υποδύεται τη Stacy, την πρώην κοπέλα του Wayne που χαρίζει ράφι όπλων. Αν και είχε μια επιτυχημένη καριέρα υποκριτικής κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '90 και του '00, η ​​Flynn Boyle έκανε ένα βήμα απομάκρυνσης από το Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια, με τον τελευταίο της ρόλο να έρχεται στο Death In Texas του 2020. Ωστόσο εμφανίστηκε στις επανενώσεις του Wayne's World το 2013 και το 2020.