Ο Kenneth Branagh έκανε ρεκόρ, έχει πια υποψηφιότητες σε 7 διαφορετικές κατηγορίες των όσκαρ

Ο Kenneth Branagh έκανε ρεκόρ, έχει πια υποψηφιότητες σε 7 διαφορετικές κατηγορίες των όσκαρ

Για τη δουλειά του στην ημι-αυτοβιογραφική ταινία Μπέλφαστ, ο Sir Kenneth Branagh ήταν υποψήφιος σήμερα σε τρεις κατηγορίες βραβείων Όσκαρ, και εκτός από ένα άλλο βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, δύο από αυτές τις κατηγορίες - Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου - ήταν για πρώτη φορά. Με αυτό, ο Branagh έσπασε το ρεκόρ Όσκαρ, συγκεντρώνοντας υποψηφιότητες σε επτά διαφορετικές κατηγορίες σε όλη του καριέρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ υποψηφιοτήτων σε έξι ξεχωριστές κατηγορίες είχαν οι George Clooney και Walt Disney. Ο Κλούνεϊ είναι από παρόμοιο καλούπι με τον Μπράνα: ένας καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης που μερικές φορές γράφει τα δικά του σενάρια. Το μονοπάτι του Disney θα ήταν πιο δύσκολο να αντιγραφεί, καθώς μερικές από τις υποψηφιότητες του ήρθαν ως παραγωγός σε κατηγορίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που δεν υπάρχουν πλέον.

Ο Branagh κέρδισε τις πρώτες του υποψηφιότητες Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Ηθοποιού με τη μεταφορά με Σαίξπηρ στο Henry V το 1989. Το 1992 διασκεύασε τον Ρώσο θεατρικό συγγραφέα Τσέκοφ για το Κύκνειο άσμα, το οποίο του χάρισε υποψηφιότητα για Καλύτερη Ζωντανή Ταινία Μικρού Μήκους. Ο Άμλετ του 1996 τον έβαλε στην κούρσα για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο και το 2011 επέστρεψε στο κυνήγι του τροπαίου Β' Ανδρικού Ρόλου στο My Week with Marilyn. Με την σημερινή ανακοίνωσή ανεβάζει συνολικά έως και οκτώ τις υποψηφιότητες σε επτά κατηγορίες. Δεν έχει κερδίσει ποτέ.