Ένας Ιππότης για τη Βασούλα, οι Ελληνικές ταινίες με τα 'ευρηματικά' σενάρια

Ένας Ιππότης για τη Βασούλα, οι Ελληνικές ταινίες με τα 'ευρηματικά' σενάρια

Από το 1968 και θα παίζεται μέχρι το 2050 τουλάχιστον. Χρόνης Εξαρχάκος, Μαρία Μπονέλου, Μαρία Φωκά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Μπισλάνης και Άννα Παϊταζή

Το Ένας ιππότης για τη Βασούλα είναι ταινία της Φίνος Φίλμ του 1968, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Υπόθεση
Η Βασούλα (Τζένη Καρέζη) δουλεύει σαν βοηθός και γραμματέας μιας πλούσιας ηλικιωμένης, της κυρίας Κλειώς (Μαρία Φωκά), χήρας ναυτικού και πλοιοκτήτριας. Η κυρία Κλειώ έχει αδυναμία στα ιπποτικά μυθιστορήματα και στον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής και πολλές φορές ζητάει απο τη Βασούλα να της διαβάζει τέτοια αναγνώσματα.

Μια μέρα που έχει κανονίσει να φύγει με τη Βασούλα, ο οικονόμος της, ο Αριστείδης (Χρόνης Εξαρχάκος), κανονίζει να φέρει την κοπέλα του στο σπίτι όσο εκείνη θα λείπει. Από ένα τηλεφώνημα, η κυρία Κλειώ συνειδητοποίει τι γίνεται και τελικά αποφασίζει να πάρει τον Αριστείδη μαζι και να αφήσει τη Βασούλα στο σπίτι. Την ίδια μέρα, κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι μια φίλη της Βασούλας, η Πηνελόπη (Μαρία Μπονέλου), με τον φίλο της τον Μήτσο (Φαίδων Γεωργίτσης) απαιτώντας να φιλοξενηθούν στο σπίτι για όσο θα λείπει η κυρία. Ο Μήτσος έχει φέρει πιτζάμες, σεντόνια και μαξιλάρια και νιώθει αμέσως σαν στο σπίτι του. Ενώ έχει βάλει τις πιτζάμες του και μαγειρεύει μακαρόνια στην κουζίνα, η κυρία Κλειώ επιστρέφει απρόοπτα και σοκάρεται βρίσκοντας στο σπίτι εναν άντρα, και μάλιστα με αυτή την περιβολή. Η Βασούλα για να τα μπαλώσει της λεει πως είναι ο άντρας της που είναι ναυτικός ενώ εκείνος στη συνέχεια της λέει πως δουλεύει στο "Φλοξ", καράβι της ιδιοκτησίας της.

 

Video Url