Αλέν Ντελόν: «…απεχθάνομαι αυτήν την εποχή, τη σιχαίνομαι»

Αλέν Ντελόν: «…απεχθάνομαι αυτήν την εποχή, τη σιχαίνομαι»

Ο Αλέν Ντελόν, ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του παγκόσμιου σινεμά, σε συνέντευξη - απολογισμό σε ειδικό τεύχος του Paris Match αφιερωμένο στα 60 χρόνια της καριέρας του, δήλωσε ότι «θα φύγει από αυτόν τον κόσμο, χωρίς να νιώθει λύπη».

«Η ζωή δεν μου δίνει πια τίποτε σπουδαίο. Γνώρισα και είδα τα πάντα. Αλλά το σημαντικότερο, απεχθάνομαι αυτήν την εποχή, τη σιχαίνομαι» ανέφερε ο 86χρονος ηθοποιός στο τέλος της συνέντευξης, που έχει τίτλο: «Εγώ, ο Ντελόν: η συνέντευξη της ζωής του».

«Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που απεχθάνομαι. Όλα είναι κίβδηλα, στρεβλά. Δεν υπάρχει πια σεβασμός, ούτε λόγος που να τηρείται, μόνο στα λεφτά δίνεται αξία. Ακούω που μιλούν για εγκλήματα μέρα μεσημέρι. Ξέρω ότι θα φύγω από αυτόν τον κόσμο, χωρίς να μετανιώνω για τίποτα» δήλωσε ο Ντελόν, αφού αναφέρθηκε στην καριέρα του, τη δύσκολη σχέση με την οικογένειά του, τις γυναίκες που αγάπησε και τους φίλους που έχασε.

«Σχεδόν όλοι έφυγαν» υπογραμμίζει ο μυθικός πρωταγωνιστής του «Γατόπαρδου» (1963) του Λουκίνο Βισκόντι, με την Κλαούντια Καρντινάλε και τον Μπαρτ Λάνκαστερ. Ο Ντελόν θρήνησε πριν από μερικούς μήνες τον θάνατο της αγαπημένης του Μιρέιγ Νταρκ, με την οποία ήταν ζευγάρι τη δεκαετία του 1970.

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει μια γυναίκα στη ζωή του σήμερα, ο ηθοποιός απάντησε ότι δεν την έχει βρει. «Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν υποψήφιες. Υπάρχουν δέκα, αλλά, επί του παρόντος, καμιά δεν μου ταιριάζει για το τέλος της ζωής μου... Θα μπορούσα να παντρευτώ μια γυναίκα, αν ήταν έτοιμη να με συντροφεύσει μέχρι το τέλος» εξήγησε.

Θρύλος του γαλλικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο Ντελόν γύρισε περίπου 100 ταινίες, μερικές από τις οποίες ανήκουν στα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, η οποία μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες, ο διάσημος ηθοποιός συνεργάστηκε με ορισμένους από τους πιο διακεκριμένους σκηνοθέτες του διεθνούς κινηματογράφου - από τον Βισκόντι, τον Αντονιόνι και τον Κλεμάν, μέχρι τον Μελβίλ, τον Γκοντάρ και τον Λόουζι.

Πηγή: Ναυτεμπορική