The Last of the Mohicans Final Battle

The Last of the Mohicans Final Battle

Το The Last of the Mohicans είναι μια αμερικανική επική ιστορική δραματική ταινία του 1992 που διαδραματίζεται το 1757 κατά τη διάρκεια του Γαλλικού και Ινδικού πολέμου. Το σκηνοθέτησε ο Michael Mann και βασίστηκε στο μυθιστόρημα  The Last of the Mohicans: A Narrative of 1757 του James Fenimore Cooper που κυκλοφόρησε 4 Φεβρουαρίου 1826 και στην κινηματογραφική μεταφορά του 1936, που οφείλεται περισσότερο στην ταινία παρά στο μυθιστόρημα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Daniel Day-Lewis και Madeleine Stowe, με τους Jodhi May, Russell Means, Wes Studi, Eric Schweig και Steven Waddington σε δεύτερους ρόλους.

Το soundtrack περιλαμβάνει μουσική των Trevor Jones και Randy Edelman και το τραγούδι "I Will Find You" από τον Clannad. Το κύριο θέμα της ταινίας προέρχεται από τη μελωδία «The Gael» του Σκωτσέζου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Dougie MacLean.

Το The Last of the Mohicans, που κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 25 Σεπτεμβρίου 1992, γνώρισε θετικές κριτικές και εμπορική επιτυχία κατά τη διάρκεια των εισιτηρίων του. Κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ήχου, το μοναδικό Όσκαρ που κέρδισε μέχρι στιγμής ταινία σε σκηνοθεσία Μαν. Ο Ντέι Λιούις έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητά του για το Βραβείο BAFTA Καλύτερου Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο για την ερμηνεία του.

 

 

Video Url