55 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ τρόμου 'Το μωρό της Ρόζμαρι' το 1968

52 χρόνια από την πρεμιέρα του φιλμ τρόμου 'Το μωρό της Ρόζμαρι' το 1969

Μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών, το κλασικό αριστούργημα του Roman Polanski από το ομώνυμο best seller του Ira Levin, το φιλμ "Rosemary's Baby"

Κυκλοφόρησε στις 12 Ιουνίου του 1968 στην Αμερική...

Πρωταγωνιστούσαν Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer...

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Ιανουαρίου 1969 (Ελλάδα)

Η νεαρή καθολική Ρόζμαρι Γκούντχαους (Μία Φάροου) έχει παντρευτεί έναν φιλόδοξο ηθοποιό του θεάτρου, τον Γκάι (Τζον Κασσαβέτης), που πασχίζει να κάνει καριέρα. Μετακομίζουν μαζί στο νέο τους σπίτι στο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων Μπράμφορντ, ένα επιβλητικό παλαιό κτίριο στη Νέα Υόρκη.

Παρόλο που προειδοποιούν το ζευγάρι ότι το σπίτι έχει ένα σκοτεινό ιστορικό μαγείας και φόνων, εκείνοι αποφασίζουν να αγνοήσουν τις εικασίες και να μείνουν εκεί. Σύντομα αρχίζουν να κάνουν παρέα με τους αδιάκριτους ηλικιωμένους γείτονές τους από το διπλανό διαμέρισμα, Μίνι (Ρουθ Γκόρντον) και Ρομάν Κάστεβετ (Σίντνεϊ Μπλάκμερ), οι οποίοι φέρονται υπερβολικά φιλικά στο ζευγάρι, κάτι που κάνει τη Ρόζμαρι τελικά να δυσφορεί. Αντίθετα, ο Γκάι τους επισκέπτεται συχνότερα, σταδιακά απομακρύνεται από την γυναίκα του, αλλά αποκτά επαγγελματική επιτυχία, παίρνοντας το ρόλο σε μια θεατρική παράσταση, όταν ο προηγούμενος πρωταγωνιστής τυφλώνεται μυστηριωδώς.

Σύντομα, η Ρόζμαρι μένει έγκυος και ξεκινά μια περίοδος που, ενώ θα έπρεπε να είναι ήρεμη κι ευτυχισμένη, αποδεικνύεται εφιαλτική καθώς υποψιάζεται ότι ο άντρας της και οι γείτονές τους έχουν μυηθεί στο σατανισμό.

 Η Ρόζμαρι αρχίζει να νιώθει ανασφαλής και αρχίζει να αμφισβητεί τη λογική της.

 

 

https://www.popup.gr/