Star Wars day σήμερα - May the 4th be with you...

Star Wars day σήμερα - May the 4th be with you...

Σήμερα έχει καθιερωθεί ως η μέρα του Star wars... 

Η 4η Μαΐου έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των θαυμαστών του Star Wars. Σήμερα οι λάτρεις του «Πολέμου των Άστρων» γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας του George Lucas, που χάραξαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Γιατί, όμως, η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αφιερωμένη στο Star Wars;

Την απάντηση δίνει μία φράση - ευχή που επαναλαμβάνεται σε πολλά σημεία των ταινιών, αρχής γενομένης από την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή το μακρινό 1978. Η πρώτη ταινία Star Wars «A new hope» έκανε πρεμιέρα το 1977.

Έναν χρόνο αργότερα, το 1978, ο αμερικανικός Τύπος θα παραφράσει την ατάκα «may the force be with you» (μτφ. «Είθε η δύναμη να είναι μαζί σου») για να αναφερθεί στην Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αμερικής, την 4η Ιουλίου, γράφοντας: «May the fourth be with you», δηλαδή, «Είθε η 4η (εν. Ιουλίου) να είναι μαζί σου». Η επιτυχία της πρώτης ταινίας Star Wars είχε ήδη επηρεάσει βαθιά τους Αμερικάνους και όχι μόνο. 

Τα επόμενα χρόνια οι τριλογίες που προβλήθηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες συνέχισαν να κάνουν εισπρακτικές επιτυχίες και να καθιερώνονται στη συνείδηση των θεατών. Το Star Wars απέκτησε φανατικό κοινό και η επίδρασή του επεκτάθηκε στον χώρο των κόμικς, των βιβλίων, των video games... Ο George Lucas καθιέρωσε τα special effects στον κινηματογράφο και ενθουσίασε το κοινό, «δημιουργώντας» πιστούς λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. Φυσικά, από κάθε ταινία του δεν θα μπορούσε να λείπει η ατάκα - ευχή «may the force be with you». 

Video Url