Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Μπήκε στο νοσοκομείο «Υγεία» -Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της
Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ βρίσκεται στο νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022. Η κορυφαία Ελληνίδα ιστορικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ εισήχθη για προγραμματισμένες εξετάσεις. Παραμένει στην παθολογική κλινική του «Υγεία».
Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Αυγούστου 1926. Διανύει το 95ο έτος της ηλικίας της. Κορυφαία Ελληνίδα βυζαντινολόγος και ιστορικός μικρασιατικής καταγωγής. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976. Ακόμη, είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στη UNICEF.
Στο νοσοκομείο η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ - Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ είχε μια πτώση πριν από λίγες ημέρες. Η μεταφορά της στο νοσοκομείο «Υγεία» σήμερα ήταν προγραμματισμένη, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Η είδηση ότι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ μπήκε στο νοσοκομείο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ - Η πρόσφατη ομιλία της στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Η διάσημη Ελληνίδα ιστορικός ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τον Απρίλιο.
https://www.youtube.com/watch?v=0i9kqML1Jg4&feature=emb_title
Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ συζήτησε με τη γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, πάνω στην τεχνολογία και την τέχνη. «Είναι άλλο η τέχνη και άλλο η τεχνολογία» ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας: «Η τέχνη συνδέεται με τη διάρκεια ενώ η τεχνολογία με την ταχύτητα. Συγχρόνως, η τέχνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπέρβαση ενώ η τεχνολογία έχει ως σκοπό να μετατρέψει τον χρόνο σε χρήμα. Με τη χρήση της τεχνολογίας, όμως, αφαιρείς την επιλογή της αυθεντίας και της ιεράρχησης. Επομένως, το κλειδί είναι η εξεύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνολογία».
«Δεν υπάρχουν εμπειρογνώμονες του μέλλοντος. Οπότε, το σύνθημα της Σίλικον Βάλεϊ, ότι αν θέλεις να δαμάσεις το μέλλον, πρέπει να το δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος, είναι η ευθύνη όλων μας σήμερα, να δημιουργήσουμε, δηλαδή, το μέλλον» ανέφερε επίσης.
https://www.youtube.com/watch?v=FNjeh4YeCSE&feature=emb_title
Πηγή: athensvoice.gr