David Gilmour: Άθλια πράξη η Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία

David Gilmour: Άθλια πράξη η Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι για να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία.

Το νέο τραγούδι «Hey Hey, Rise Up» περιλαμβάνει ένα απόσπασμα ερμηνείας του τραγουδιστή Άντρι Κλίβνιουκ του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox και είναι η πρώτη πρωτότυπη μουσική του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε μετά το άλμπουμ του 1994 «The Division Bell».

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού θα διατεθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι Pink Floyd - Ντέιβιντ Γκίλμορ, Νικ Μέισον, Γκάι Πρατ και Νίτιν Σόουνι ηχογράφησαν το «Hey, Hey, Rise Up» στις 30 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στο νέο τραγούδι ο Ντέιβιντ Γκίλμορ είπε: «Ελπίζω ότι θα λάβει ευρεία υποστήριξη και δημοσιότητα. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε πόρους για ανθρωπιστικούς οργανισμούς και να ενισχύσουμε το ηθικό. Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιστεύει ότι είναι εντελώς λάθος για μια υπερδύναμη να εισβάλει στην ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα που έχει γίνει η Ουκρανία».

Ο τραγουδιστής πρόσθεσε: «Εμείς, όπως τόσοι πολλοί, νιώθουμε την οργή και την απογοήτευση αυτής της άθλιας πράξης, μια ανεξάρτητη, ειρηνική, δημοκρατική χώρα να δέχεται εισβολή και να δολοφονείται ο λαός της από μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ