Η Ρωσία που είχαμε στο μυαλό μας, τελείωσε, είναι μία καπιταλιστική χώρα και αν μπορούσαν οι Ρώσοι θα είχαν τα ίδια αιτήματα με τους Ουκρανούς, δηλαδή ΝΑΤΟ και ΕΕ.   

Το Κίεβο, πόλη φάντασμα

Πώς να είναι άραγε η ψυχολογία του Ρώσικου λαού ενώ είναι σε εξέλιξη ' η στρατιωτική επιχείρηση' στην Ουκρανία που δεν είναι εισβολή όπως τους λένε, αλλά παίζουν τα στρατιωτάκια; Είναι χαρούμενοι οι Ρώσοι με τις εξελίξεις;

Κακά τα ψέματα όλοι πιστεύαμε ότι οι Ρώσοι θα είχαν εύκολο έργο στην Ουκρανία και ο ηθοποιός πρωθυπουργός της θα το έσκαγε, όμως τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι έτσι.

Η δύση είναι Βασίλισαα στα ΜΜΕ και η Ρωσία έχει χάσει πολύ σε εκτίμηση στα μάτια των φίλων της και δεν μιλάμε για τους Έλληνες ορφανούς που δεν ξέρουν τι να ακολουθήσουν από τότε που διέλυσε η Σοβιετική ένωση και δεν έχουν πια την χώρα σαν πρότυπο.

Η Ρωσία είναι πια πιο δεξιά από τις ΗΠΑ και ότι και να μας πουν οι καλλιτέχνες που έχουν συσπειρωθεί πίσω από τα 10-20000 άτομα που τους στηρίζουν, δεν μας λέει τίποτα.

Δεν υπάρχει ούτε ένας καλλιτέχνης στον δυτικό πολιτισμό που να έχει την ίδια γραμμή με ορισμένους Έλληνες. Ή βρίζεις τους Αμερικανούς ή είσαι μαζί τους, τι μπούρδες ουδετερότητας είναι αυτές, ούτε η Κίνα δεν λέει κάτι τέτοιο, οι Έλληνες με αυτές τις αντιλήψεις έχουν αποκοπεί εντελώς από την πηγή που αντλούσαν την ιδεολογία τους για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει πια αυτή η ιδεολογία.

Όταν ο Πούτιν όπως λένε έχει τεράστια περιουσία σε δυτικές τράπεζες και οι New York Times παίρνουν συχνά φιλορωσικές θέσεις, ενώ οι δήθεν εκπρόσωποι των λαϊκών στρωμάτων έχουν το λιγότερο από 10 σπίτια, άσε και μην μας πείτε τι δηλώνουν, αφού δεν υπάρχει έλεγχος από ορκωτούς, ο καθένας δηλώνει ότι θέλει,

Η Ρωσία που είχαμε στο μυαλό μας, τελείωσε, είναι μία καπιταλιστική χώρα και αν μπορούσαν οι Ρώσοι θα είχαν τα ίδια αιτήματα με τους Ουκρανούς, δηλαδή ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Κώστας Ζουγρής