Φιλίτσα Καλογεράκου - «Είχα αρνηθεί να συνεργαστώ με τον Π. Φιλιππίδη γιατί είχα ακούσει όλα αυτά που έλεγαν γι' αυτόν

Φιλίτσα Καλογεράκου - «Είχα αρνηθεί να συνεργαστώ με τον Π. Φιλιππίδη γιατί είχα ακούσει όλα αυτά που έλεγαν γι' αυτόν

Η γνωστή ηθοποιός, Φιλίτσα Καλογεράκου, μίλησε στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» για το ελληνικό #MeToo και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, τονίζοντας πως όλα αυτά δεν ήταν άγνωστα στους παραγωγούς, ενώ εξήγησε και για ποιο λόγο είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Αυτοί που λένε ότι συμπάσχουν με τον Φιλιππίδη, τον Λιγνάδη και τον Κιμούλη έχουν παιδιά και πρέπει σκέφτονται και να διατυπώνουν καλύτερα τις σκέψεις τους», είπε αρχικά η γνωστή ηθοποιός.

«Το θέμα, όμως, είναι να πηγαίνουμε στη δουλειά μας με ασφάλεια και οι μεγαλοπαραγωγοί να μην κοιτάνε μόνο τα πρώτα ονόματά τους, αλλά να κοιτάνε και τους υπόλοιπους ηθοποιούς γιατί και αυτοί πάνε να βγάλουν το μεροκάματό τους. Γινόταν μια - ας το πούμε - συγκάλυψη από μεγαλοπαράγοντες. Τα ξέρανε και δε μιλούσαν γιατί κοιτούσαν τα πρώτα ονόματα για να μη χάσουν τα λεφτά στο ταμείο», εξήγησε η Φιλίτσα Καλογεράκου.

Η ίδια παραδέχτηκε πως έχει κινηθεί νομικά για πράγματα που έχουν συμβεί σε εκείνη στο παρελθόν, αλλά πρόσθεσε πως δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια για το θέμα. Μάλιστα, δεν έκρυψε πως «παλαιότερα είχα αρνηθεί να συνεργαστώ με τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί είχα ακούσει όλα αυτά που είχα ακούσει. Προστάτεψα τον εαυτό μου. Γιατί να πάω;».

Τέλος, εξήγησε πως ο λόγος που «χάθηκε» μετά τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Mega «Μαρία, η άσχημη» είναι γιατί πλήρωσε τα «όχι» που έχει πει στο παρελθόν. «Τα "όχι" τα πληρώνεις όχι μία φορά, αλλά πολλές φορές. Σε πείσμα αυτών που μου έκλεισαν την πόρτα, εγώ συνεχίζω τη δουλειά μου και είμαι στο θέατρο», κατέληξε η Φιλίτσα Καλογεράκου.