Τι συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία: «Παραδοθείτε» λέει ο Πούτιν και θέτει δύο όρους

Τι συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία: «Παραδοθείτε» λέει ο Πούτιν και θέτει δύο όρους

Η Μόσχα είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσής του δήλωσε την Πέμπτη ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, την ώρα που Ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την Ουκρανία από ξηράς και αέρος.

Σύμφωνα με το ρωσικό.rt.com/ ο Πεσκόφ ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό με όρους την τήρηση «ουδέτερης» στάσης και αφοπλισμό .

Αυτοί είναι όροι που, που σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επέτρεπαν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και σύμφωνα με την Ρωσία θα εξαλείψουν αυτό που η Μόσχα θεωρεί επί του παρόντος ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της «κόκκινης γραμμής». Αυτό είναι η μη ανάπτυξη όπλων και ή τήρηση ουδετερότητας», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο γραμματέας Τύπου πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει μόνο «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει γι' αυτό».

«Η επιχείρηση έχει τους στόχους της που πρέπει να επιτευχθούν, είπε ο πρόεδρος», συνέχισε ο Πεσκόφ, λέγοντας πως εάν το Κίεβο συμφωνούσε θα σταματούσε η στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν προς το Κίεβο καθώς επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας, ανέφερε απόψε ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Βρετανίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν την πορεία τους, σε δύο άξονες, προς το Κίεβο. Ο στόχος τους είναι να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα, να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του πληθυσμού και να αλλάξουν το καθεστώς, είπε ο Τζιμ Χόκενχαλ.

«Η Ρωσία συνεχίζει τα πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων σε στόχους στο Κίεβο. Εκτοξευτήρες πυραύλων χρησιμοποιήθηκαν στο Τσερνίχιφ και το Χαρκίβ (Χάρκοβο)», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χόκενχαλ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται σθεναρά και επικεντρώνονται στην υπεράσπιση σημαντικών πόλεων σε όλη την Ουκρανία.