Μας διαβάζει η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων;

Μας διαβάζει η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων;

Έβγαλε μία ανακοίνωση για το τραγούδι του Σνικ που έχουμε επισημάνει ις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στα 10χρονα παιδιά, όπως και όλος αυτός ο χώρος του Τραπ ο οποίος χρησιμοποιεί στίχους ακατάλληλους για παιδιά και αυτό ίσως γίνει αντιληπτό ύστερα από 10 χρόνια με την τότε συμπεριφορά τους.

Η Κυρία Μαρία Συρεγγέλα που είναι αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων έβγαλε ανακοίνωση για το τραγούδι του Σνικ και μερικά μέσα το έκαναν χειρότερο βάζοντας τους στίχους του τραγουδιού, η θέση μας σε παρόμοια φαινόμενα είναι να τα αγνοούμε, όχι να τα προβάλλουμε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και κάθε μέσο που αναπαράγει βία, σεξιστικά πρότυπα και έμφυλες διακρίσεις που υποβαθμίζουν τη θέση των γυναικών. Η προβολή τέτοιων στερεοτύπων μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν για την κοινωνία, ειδικά όταν γίνεται από μέσα που έχουν πρόσβαση παιδιά.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παίρνουμε μέτρα και υλοποιούμε δράσεις με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας τόσο στον χώρο της εργασίας και στο σχολείο όσο και μέσα στην οικογένεια.

Την ώρα που η κοινωνία και η πολιτεία χτίζουν ένα τείχος προστασίας των θυμάτων και μηδενικής ανοχής στη βία, οφείλουμε κάθε μέρα όλοι και όλες μαζί να μην ανεχόμαστε, να μην αδιαφορούμε μπροστά στη βία και να αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και την ανατροπή των στερεοτύπων.

Και τι γράφαμε εμείς για το συγκεκριμένο τραγούδι

Η μουσική επένδυση θυμίζει τη διαφήμιση της 'Υφαντής' δηλαδή είναι κατάλληλη για παιδιά 8-10 ετών που εκστασιάζονται και κάνουν πλάκα με τους στίχους. Σε 10 χρόνια θα δούμε το πώς θα εξελιχθούν γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια μικρή μειονότητα παιδιών, οι γονείς είναι αφοσιωμένοι στην δουλειά και τα παιδιά τους ακούνε αυτές τις μ... γιατί εντάξει μη τρελαθούμε κιόλας, οι στίχοι είναι αυτοί που προσελκύουν τα παιδάκια.

Σιγά μην τα παίξουμε, όπως κι αυτό που είναι πιο κοντά στις παιδικές διαφημίσεις TRANNOS x LIGHT - OPLO Θα ήθελα να ήξερα τους γονείς αυτών των καλλιτεχνών, να μάθω το πώς μεγάλωσαν.

Η πολιτεία δεν μπορεί να τα απαγορεύσει, αν και οι νομικοί ξέρουν καλύτερα, οι γονείς των μικρών παιδιών έχουν την απόλυτη ευθύνη και θα τα βρουν μπροστά τους από τα αγόρια, αλλά και από τα κορίτσια τους. Η απόλυτη παρακμή

Κώστας Ζουγρής