Πέθανε ο κωμικός Louie Anderson

Πέθανε ο κωμικός Louie Anderson

Ο Άντερσον πέθανε 68 ετών, είχε γεννηθεί το 1953, είχε μικρούς ρόλους στα Ferris Bueller's Day Off (1986) και Coming to America (1988) και υπηρέτησε ως ο πρώτος καλεσμένος διασημοτήτων στο The Jim Henson Hour το 1989.

Ήλθε στο επίκεντρο το 1994 με το Life with Louie, μια υγιεινή σειρά κινουμένων σχεδίων, τη ζωή με 10 αδέρφια (ο Άντερσον ήταν ο δεύτερος μικρότερος από τους 11) Η εκπομπή περιέγραφε πώς ένας νεαρός Άντερσον χρησιμοποίησε την κωμωδία για να αντιμετωπίσει τον εκφοβισμό για το βάρος του και θα κέρδιζε δύο βραβεία Daytime Emmy κατά τη διάρκεια της τριετούς προβολής της.

Η καριέρα του Άντερσον εκτροχιάστηκε για λίγο στα τέλη της δεκαετίας του '90 με εκβιασμό. Ο Ρίτσαρντ Τζον Γκόρντον ισχυρίστηκε ότι ο κωμικός του είχε κάνει πρόταση γάμου σε ένα καζίνο το 1993 και το 1997 ζήτησε 100.000 δολάρια διαφορετικά θα πήγαινε στα ταμπλόιντ. Φοβούμενος ότι θα έχανε την φιλική του εικόνα για την οικογένεια, ο Άντερσον συναίνεσε, αλλά όταν ο Γκόρντον επέστρεψε για να απαιτήσει άλλα 250.000 δολάρια, τελικά ζήτησε βοήθεια από τις αρχές επιβολής του νόμου. Ο Γκόρντον συνελήφθη τελικά μετά από καταδίωξη . «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα», είπε ο Άντερσον αργότερα, «και νομίζω ότι μου κόστισε μερικούς θαυμαστές. Αλλά μου χάρισε άλλους θαυμαστές».

Υπηρέτησε ως παρουσιαστής του Family Feud μεταξύ 1999 και 2002 και συμμετείχε σε εκπομπές όπως το Scrubs, το Grace Under Fire και το Touched by an Angel. Η καριέρα του μπήκε σε μια απροσδόκητη νέα πράξη, όταν επιλέχτηκε ως μητέρα Κριστίν Μπάσκετς στο FX’s Baskets, κερδίζοντας τρεις συνεχόμενες υποψηφιότητες για Έμμυ σε Κωμική Σειρά, κερδίζοντας μία φορά το 2016.