Be My Baby έπαιζε σημαντικό ρόλο στις ταινίες Dirty Dancing και Mean Streets

Be My Baby έπαιζε σημαντικό ρόλο στις ταινίες Dirty Dancing και Mean Streets

Η Ronnie Spector, η κορυφαία τραγουδίστρια του γκρουπ Ronettes της δεκαετίας του 1960, πέθανε.

Το αστέρι της ποπ έγινε διάσιμη με επιτυχίες όπως το Be My Baby, το Baby I Love You και το Walking in the Rain.

Σε δήλωση της οικογένειάς της ανέφερε ότι πέθανε σε ηλικία 78 ετών «μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο».

«Η Ρόνι έζησε τη ζωή της με μια λάμψη στα μάτια της, μια απότομη στάση, μια κακή αίσθηση του χιούμορ και ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της», ανέφερε η δήλωση.

"Ήταν γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο χαρούμενος ήχος, η παιχνιδιάρικη φύση και η μαγική παρουσία της θα παραμείνουν σε όλους όσους την γνώρισαν, την άκουσαν ή την είδαν."

Γεννημένη το 1943 στο Μανχάταν ως Βερόνικα Ιβέτ Μπένετ, έγινε γνωστή το 1964 σε ηλικία μόλις 18 ετών ενώ έπαιζε με τη μεγαλύτερη αδερφή και την ξαδέρφη της

Με τα παράξενα χτενίσματα και τη φιλελεύθερη χρήση της μάσκαρα, το συγκρότημα τράβηξε την προσοχή των παραγωγών δίσκων ενώ έπαιζε σε κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Το 1968, η Ronnie παντρεύτηκε τον Φιλ Σπέκτορ, ο οποίος πρωτοστάτησε στην τεχνική ηχογράφησης του λεγόμενου Wall Sound. Ήταν παντρεμένοι για έξι χρόνια και υιοθέτησαν μαζί τρία παιδιά πριν χωρίσουν.

Ήταν κάτω από αυτόν που η ομάδα ηχογράφησε τις επιτυχίες Be My Baby και Baby I Love You. Αργότερα αυτός πέθανε στη φυλακή το 2021 ενώ εξέτιε ποινή για φόνο.

Τα κορίτσια του συγκροτήματος πιστώνονται ότι άνοιξαν το δρόμο για τις μελλοντικές γυναίκες καλλιτέχνες.

"Δεν φοβόμασταν να είμαστε στην επικαιρότητα. Αυτό ήταν το κόλπο μας", έγραψε η Spector στα απομνημονεύματά της το 2004, με τίτλο Be My Baby: How I Survived Mascara, Miniskirts, and Madness.

Το Be My Baby χρησιμοποιήθηκε στην εναρκτήρια σειρά των ταινιών Dirty Dancing και Mean Streets του 1973 του Martin Scorsese.

Οι Ronettes άνοιξαν για μεγάλα ροκ συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Yardbirds. Το 1966, οι Beatles τους επέλεξαν για να συμμετάσχουν στην περιοδεία τους στις ΗΠΑ. Εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2007.

Με πληροφορίες από BBC