Κηφισιά: ίσως ασκούνται πιέσεις στα υπουργεία να γίνει ο κόμβος μέσα στον οικισμό των Αδαμών και όχι στο ύψος Λαϊνόπουλου

Κηφισιά: ίσως ασκούνται πιέσεις στα υπουργεία να γίνει ο κόμβος μέσα στον οικισμό των Αδαμών και όχι στο ύψος Λαϊνόπουλου

Μάλλον δεν ήτα τυχαίο το κλείσιμο της Εθνικής οδού πριν από πολλά χρόνια στο ύψος του Λαϊνόπουλου στην Νέα Κηφισιά, όλα δείχνουν ότι υπάρχει κάποιος που έχει την δύναμη να πιέζει τα υπουργεία και σαν συνέχεια κατάφερε να βγει απόφαση ο προγραμματισμένος κόμβος της Κηφισιάς να μην γίνει στο ύψος του Λαϊνόπουλου όπου δεν υπάρχουν κατοικίες, εκεί ήταν μέχρι το 2004, ή πιο κάτω προς την Αθήνα, αλλά στα όρια της συνοικίας των Αδαμών με συνέπεια την επιβάρυνση των κατοίκων μιας περιοχής που ανήκει μεν στο Δήμο της Κηφισιάς, αλλά είναι κάτι σαν ο φτωχός συγγενής αφού δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα γι' αυτούς και την περιοχή οι αρμόδιοι. Πραγματικά αυτή η απόφαση είναι εντελώς παράλογη.

Η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός Δήμαρχος είναι αντίθετος με την τοποθεσία που θα γίνει το έργο, όμως η ΝΔ έχει ένα δικό της τρόπο λειτουργίας στην περιοχή ο οποίος θα πρέπει να βρει αντίθετο το σύνολο των κατοίκων που θα πέσουν θύματα της απληστίας των εργολάβων που σταδιακά θα βάλουν διόδια και στο Σύνταγμα, αφού όλες οι κυβερνήσεις δεν τους χαλάνε τα χατίρια.

Σήμερα στις 6 οι κάτοικοι της περιοχής θα κάνουν συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του Γ' Λυκείου Κηφισιάς. Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε και την θέση των βουλευτών όλων των κομμάτων, ειδικά βέβαια αυτών που ανήκουν στην κυβέρνηση και τι σχεδιάζουν να κάνουν για να μην υποβιβασθεί και άλλο η περιοχή των Αδαμών.

Κώστας Ζουγρής

Ο Δήμος Κηφισιάς τάσσεται κατά της υλοποίησης των εργασιών ανακατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης και των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τα συνοδά έργα τους, στον κόμβο των οδών Ελαιών και Ερμιόνης Δήμου Κηφισιάς, που εγκρίνονται με την ανωτέρω Απόφαση. Η τελευταία , αγνόησε πλήρως τις τεκμηριωμένες απόψεις του Δήμου Κηφισιάς και άλλων φορέων, κατά τη διαβούλευση της σχετικής Μ.Π.Ε.

Αντιτίθεται για πολλοστή φορά, στην εγκατάσταση διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης-Αγίου Στεφάνου, που επαναφέρει η M.Π.E , αλλά και σε κάθε είδος και μορφή διοδίων στην περιοχή μας.

Ουδέποτε και από οποιονδήποτε φορέα, ζητήθηκε η κατεδάφιση και ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης. Καμία σημερινή ανάγκη δεν το δικαιολογεί, ενώ θα επιφέρει τεράστια αναστάτωση με αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, στους παραδρόμους και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο και όλαυτα με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.

Ο νέος κυκλικός κόμβος στην οδό Ερμιόνης, θα προκαλέσει δυσμενέστατες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην πυρόπληκτη συνοικία των Αδαμών, με αύξηση του φόρτου των οχημάτων κατά δεκάδες χιλιάδες ημερησίως και κατάργησης χώρου πρασίνου.

Ο Δήμος μας θα ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής και θα αντιδράσουμε ποικιλοτρόπως για να μην υλοποιηθούν τα περιττά έργα.

Ζητούμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ματαίωση των εργασιών και από κάθε παραλήπτη του ψηφίσματος τη συμβολή του σε αυτή