Ένας κόσμος που χάνεται. Marilyn Bergman: Πέθανε η βραβευμένη με όσκαρ στιχουργός πολλών επιτυχιών

Ένας  κόσμος που χάνεται. Marilyn Bergman: Πέθανε η βραβευμένη με όσκαρ στιχουργός πολλών επιτυχιών

Η Marilyn Bergman, η βραβευμένη με Όσκαρ στιχουργός που συνεργάστηκε με τον σύζυγό της Alan στο The Way We Were και εκατοντάδες άλλα τραγούδια, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Το δίδυμο συγγραφής τραγουδιών συνεργάστηκε σε πολλές παραστάσεις για σκηνή και οθόνη και ήταν γνωστοί ως ειδικοί της μπαλάντας.

Έγραψαν επιτυχίες για αστέρια του Χόλιγουντ, όπως οι Barbra Streisand, Fred Astaire και Frank Sinatra.

Πέθανε το Σάββατο στο σπίτι της στο Λος Άντζελες έχοντας δίπλα της τον Άλαν και την κόρη της, είπε ο ατζέντης της.

Η αιτία θανάτου του Μπέργκμαν έχει αναφερθεί ως αναπνευστική ανεπάρκεια και δεν σχετίζεται με τον Covid. ο σύζυγός της είναι 96 ετών.

Οι Μπέργκμαν ήταν υποψήφιοι για 16 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τρεις φορές - για το The Way We Were από την ταινία της Barbra Streisand του 1973 με αυτό το όνομα, Windmills of Your Mind από το The Thomas Crown Affair το 1968 και για τη μουσική τους για το Yentl του Streisand το 1983.

Το 1983 είχαν τα 3 από τα 5 υποψήφια για όσκαρ τραγούδια “How Do You Keep the Music Playing?” (Best Friends), “If We Were in Love” (Yes, Giorgio), and “It Might Be You” ( Tootsie).

Έχει γράψει και το You Don't Bring Me Flowers

https://www.youtube.com/watch?v=nXZ6o8GHKE4

Γεννημένη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 10 Νοεμβρίου 1928 στο ίδιο νοσοκομείο με τον σύζυγό της, η Μπέργκμαν σπούδασε μουσική από νεαρή ηλικία.

Ενώ ήταν στο High School of Music & Art της Νέας Υόρκης, έπαιζε συχνά πιάνο για τον στιχουργό Bob Russell, ο οποίος την ενθάρρυνε να σκεφτεί να γίνει επαγγελματίας τραγουδοποιός.

Αλλά η είσοδός της στο να γράφει στίχους ήταν επίσης επώδυνη - ενώ στο κολέγιο, η Bergman έπεσε από μια σκάλα και έσπασε και τους δύο ώμους της. Ανίκανη να γράψει ή να παίξει πιάνο, άρχισε να λέει στίχους τραγουδιών σε ένα μαγνητόφωνο.

Παρόλο που αυτή και ο Άλαν μεγάλωσαν ζώντας ο ένας κοντά στον άλλον, δεν συναντήθηκαν μέχρι που μετακόμισαν και οι δύο στο Λος Άντζελες. Για την Μπέργκμαν, αυτό έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, και άρχισε να γράφει στίχους για τον συνθέτη Λιου Σπενς, με τον οποίο συνεργαζόταν και ο Άλαν.

Η Μέριλιν και ο Άλαν παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα το 1958. Απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Τζούλι Μπέργκμαν Σέντερ, η οποία είναι παραγωγός ταινιών.