Πέθανε η Sally Ann Howes, (Chitty Chitty Bang Bang, My Fair Lady)

Πέθανε η  Sally Ann Howes, (Chitty Chitty Bang Bang, My Fair Lady)

Η Sally Ann Howes, η οποία πρωταγωνίστησε στις ταινίες Chitty Chitty Bang Bang και My Fair Lady, πέθανε σε ηλικία 91 ετών, επιβεβαίωσε η οικογένειά της.

Η βραβευμένη με Tony ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οθόνη σε ηλικία 12 ετών και απόλαυσε μια καριέρα που διήρκεσε έξι δεκαετίες.

Ήταν περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της Truly Scrumptious στo μιούζικαλ του 1968 Chitty Chitty Bang Bang, δίπλα στον Ντικ Βαν Ντάικ.

Ο γιος της, ο καλλιτέχνης Andrew Hart Adler, επιβεβαίωσε την είδηση ​​στο πρακτορείο ειδήσεων Press Association την Τετάρτη.

Η Howes γεννήθηκε μέσα στη showbiz, ως κόρη του Βρετανού καλλιτέχνη Bobby Howes και της ηθοποιού/τραγουδίστριας Patricia Malone, έγινε πρωταγωνίστρια της οθόνης και της σκηνής από μόνη της.

Αναλαμβάνοντας τον ρόλο από την Τζούλι Άντριους, έλαμψε ως Ελίζα Ντούλιτλ στο My Fair Lady στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης το 1958.

Και το 1963 ήταν υποψήφια για βραβείο Tony για την καλύτερη πρωταγωνίστρια σε μιούζικαλ για τη δουλειά της στο Brigadoon.

Αργότερα, στο Chitty Chitty Bang Bang έπαιξε την κόρη ενός μεγιστάνα της ζαχαροπλαστικής, ερμηνεύοντας κλασικά τραγούδια όπως τα Toot Sweets και Hushabye Mountain και Doll On A Music Box.

Ερωτηθείσα αν μπορούσε να περιγράψει το Chitty Chitty Bang Bang, ταινία η οποία γράφτηκε από τον συγγραφέα του 007 Ian Fleming, η Howes απάντησε: «Λοιπόν, υποθέτω ότι αν έβαζες τη Mary Poppins μαζί με τον James Bond, αυτό θα ήταν το παιδί τους».

Με πληροφορίες από το BBC