10000 νέα κρούσματα της Όμικρον στην Αγγλία μόνο σήμερα, ματαιώσεις και προβληματισμός παντού για τα Χριστούγεννα

10000 νέα κρούσματα της Όμικρον στην Αγγλία μόνο σήμερα, ματαιώσεις και προβληματισμός παντού για τα Χριστούγεννα

Δεν είναι καλό το κλίμα που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις χώρες κυκλοφορούν πάλι με μάσκες και φοβούνται τα χειρότερα για τα Χριστούγεννα.

Ματαιώσεις στα ξενοδοχεία, λίγος κόσμος στις αγορές, γενικά προβληματισμός, εδώ καλά θα κάνουμε να προσέχουμε, η χαλάρωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Ο Τσίπρας θα έπρεπε να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι χαλαρή για να μην χαλάσει χατίρια και όχι μόνο για τις ΜΕΘ, ΜΕΘ έχουν τα μεγάλα κράτη, αλλά τρέχουν και δεν φτάνουν, πανικός σχεδόν στις ΗΠΑ, στην Αγγλία φοβούνται και πολλές χώρες θα πάρουν μέτρα για τα Χριστούγεννα, συνωμοσίες ε εντάξει ελπίζω να μην τα πούμε στην κόλαση σύντομα, ή στον παράδεισο γιατί είστε καλοί άνθρωποι, όχι σαν κι εμένα που κάθε μέρα μου στέλνει τσουβάλια με χρήματα η κυβέρνηση όπως λένε μερικοί και εγώ σας ζητάω 1 ευρώ, διαστροφή. Καλές γιορτές με υγεία!

Κώστας Ζουγρής

Ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν κήρυξε «μείζον περιστατικό» στη βρετανική πρωτεύουσα λόγω της «τεράστιας έξαρσης» της Όμικρον και της αύξησης την νοσηλειών.

Ο κ. Καν, που νωρίτερα είχε δηλώσει «απίστευτα ανήσυχος», είχε συναντήσεις με αξιωματούχους του συστήματος υγείας NHS, εκπροσώπους των κατά τόπους δήμων του Λονδίνου και τους επικεφαλής της πυροσβεστικής.

Έπειτα δήλωσε: «Τις τελευταίες 24 ώρες είχαμε (στο Λονδίνο) τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, πάνω από 26.000. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται αλλά σε μαζικά επίπεδα αυξάνονται και οι απουσίες μελών προσωπικού. Έλαβα επομένως την απόφαση, μαζί με τους συνεργάτες μας, να κηρύξω μείζον περιστατικό».

αν καταιγίδα σαρώνει την Ευρώπη η μετάλλαξη Όμικρον με τις χώρες να σπεύδουν η μία μετά την άλλη να πάρουν αυστηρά μέτρα.

Στη Γαλλία ακυρώνονται οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, συστήνονται οι ολιγομελείς οικογενειακές συναθροίσεις, ενώ λόγω της νέας παραλλαγής ματαιώνονται τα ταξίδια του Γάλλου προέδρου και του πρωθυπουργού σε Μάλι και Ιορδανία αντίστοιχα

«Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι τοπικές αρχές θα απαγορεύσουν τις συγκεντρώσεις που δεν θα δηλωθούν εκ των προτέρων, την κατανάλωση αλκοόλ στους δημόσιους χώρους και θα απαγορεύσουν τη διοργάνωση μεγάλων υπαίθριων συγκεντρώσεων, ειδικά πυροτεχνήματα και συναυλίες», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστεξ.

Το νέο στέλεχος εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα και εκτιμάται ότι θα είναι κυρίαρχο από τις αρχές του 2022

Η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού θεωρείται τώρα ύποπτη για ποσοστό μεγαλύτερου του 10% των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από την COVID-19 στη Γαλλία και είναι ο κύριος λόγος πίσω από τα σχέδια, για πιο αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Το πιο δυνατό όπλο απέναντι στη νέα παραλλαγή είναι το εμβόλιο για αυτό και οι Γάλλοι κάνουν ουρές για την ενισχυτική δόση

Ο τρόμος για την Όμικρον κυριεύει και τη Γερμανία που βάζει στις περιοχές "υψηλού κινδύνου" Γαλλία-Δανία-Νορβηγία επιβάλλοντας καραντίνα στους ανεμβολίαστους που φτάνουν από αυτές τις χώρες. Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός υγείας παραδέχεται ότι το σύστημα υγείας προετοιμάζεται για πρωτόγνωρη πίεση.

«Οι (Βρετανοί) συνάδελφοι μας λένε ότι αυτό που παρατηρούν εκεί υπερβαίνει οτιδήποτε έχουμε δει σε ολόκληρη την πανδημία. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πρόκληση που δεν έχουμε ξαναδεί με αυτή τη μορφή», σημείωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ,

Στη Δανία που πλήττεται με αγριότητα από το νέο στέλεχος, καταγράφοντας 2500 περιστατικά όμικρον, το ¼ από τα συνολικά μέσα σε 24 ώρες ακυρώνονται οι πολιτιστικές δραστηριότητες και η νυχτερινή διασκέδαση σταματά στις 11 το βράδυ

Η Ιρλανδία απαιτεί πια τεστ για την είσοδο στη χώρα, κλείνει την εστίαση στις 8 και μειώνει στο μισό τον αριθμό συμμετεχόντων στις δημόσιες εκδηλώσεις

Τέλος, στην Ολλανδία οι ειδικοί ζητούν αυστηρότερο lockdown στη χώρα όπου τα πάντα, καταστήματα και μπαρ κλείνουν στις 5 το απόγευμα.

Πηγή: skai.gr