Αξίζει το ρίσκο του να είσαι πάνω από 60 και να μην εμβολιάζεσαι;

Αξίζει το ρίσκο του να είσαι πάνω από 60 και να μην εμβολιάζεσαι;

Καθημερινά γνωστοί και ανώνυμοι πέφτουν θύματα απερισκεψίας επειδή συχνά ακούνε το τι λένε τραγουδιστές, δικηγόροι, πικραμένοι γτατροί, αποτυχημένοι δημοσιογράφοι σε μικρά τηλεοπτικά κανάλια και άλλες κοινωνικές ομάδες που συχνά προσδοκούν στην ένταξη τους σε κάποιο από τα νέα μικρά κόμματα και ενδεχομένως στην εκλογή τους σαν βουλευτές για να λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους.

Δεν αποκλείω, πολλοία πό αυτούς που πολεμάνε τον εμβολιασμό να είναι εμβολιασμένοι και δεν μιλώ για τους πολύ επώνυμους που είναι αναγνωρίσημοι, αλλά τους άγνωστους που στην καλύτερη περίπτωση τους ξέρει κάποιος στο στυλ, αυτός από το τάδε κανάλι, χωρίς να ξέρει το όνομα του.

Όποιος παρακολυθήσει, έστω μία φορά την ξένη ειδησεογραφία θα διαπιστώσει τις ανησυχές των ξένων για τον μη έλεγχο του κορονοϊού, οι ξένοι δεν είναι σαν τους δικούς μας πολιτικούς που σαν τις κακές μάγισσες ουσιαστικά κάθε μέρα παρακαλούν να αυξάνονται τα θύματα για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Ο ιός δεν έχει πολιτικές προτιμήσεις, μπορεί να πλήξει όλους, ανεξάρτητα του κόμματος στο οποίο ανήκουν.

Ο εμβολιασμός ενέχει σαφώς λιγότερο κίνδυνο από τον μη εμβολιασμό, αρκετοί από αυτούς που έφυγαν θα είχαι γλιτώσει και εκ των υστέρων σε πολλές περιπτώσεις το λένε οι δικοί τους.

Κώστας Ζουγρής