Ακροδεξιοί οι αντιεμβολιαστές «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Ακροδεξιοί οι αντιεμβολιαστές «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη δράση της αυτοαπακολούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ξεκινάει ποινική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», μετά και το πρόσφατο περιστατικό αρπαγής τού διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη της συγκεκριμένης ομάδας. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν πολεμικά όπλα. Δύο εξ αυτών, κατά πληροφορίες της εφημερίδας, είναι εκπαιδευτές, ενώ φέρονται να διατηρούν σχέσεις με την ακροδεξιά- εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και γι' αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η παραπάνω έρευνα να γίνει από την τοπική Εισαγγελία.

Ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας δεν αποκλείεται, κατά τις ίδιες πηγές, να αναζητηθούν κι άλλες αξιόποινες πράξεις, εκτός από τις δύο παραπάνω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακροδεξιοί, «ψεκασμένοι» και φανατικοί φαίνεται να απαρτίζουν τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα.

Η ομάδα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις Αρχές, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, να διατάσσει εισαγγελική έρευνα για τη δράση τους που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα για τις φωτογραφίες με τα όπλα
Ανάμεσα όμως στην ακραία ομάδα αντιεμβολιαστών και μάλιστα σε ηγετική θέση φαίνεται να βρίσκεται και ένας γυναικοκτόνος, η υπόθεση του οποίου είχε ταράξει την κοινωνία της Λέσβου πριν περίπου εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Στο Νησί», o Γ.Κ. είχε σκοτώσει τη γυναίκα του στο σπίτι που διέμεναν στη Λακέρδα στο Πυργί.

Η 41χρονη υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δολοφονήθηκε από τον 43χρονο τότε σύζυγο της. Όπως είχε γίνει γνωστό τη σκότωσε με 10 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και καρωτίδα, με ένα κουζινομάχαιρο.

Σύμφωνα με τοπική δημοσιογραφικό μέσο, μετά από έντονη λογομαχία ανάμεσα στο ζευγάρι, ο 43χρονος σύζυγος – εργολήπτης δημόσιων έργων άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και χτύπησε την σύζυγό του 10 φορές στο θώρακα, την κοιλιά και το λαιμό, με αποτέλεσμα να πέσει στη συνέχεια αιμόφυρτη στο δάπεδο.

Η τελευταία φορά που τους είδε διερχόμενος κάτοικος από το Πυργί ήταν μία ημέρα πριν το έγκλημα. «Τη χτυπούσε στο δρόμο και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που ήταν μπροστά τα δυο τους παιδιά», είχε πει στα «Νέα της Λέσβου» την επόμενη μέρα του εγκλήματος

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, στο Εφετείο αποδείχθηκε ότι ήταν «εν βρασμώ ψυχής», και εδώ και δυο χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το προφίλ του
Το προφίλ του Γ.Κ. στο Facebook βρίθει από αντιμεμβολιαστικά μηνύματα ενώ όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της ιστοσελίδας των «Θεματοφυλάκων» με ονομασία «ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ Α120Σ», η οποία φιλοξενεί περισσότερα από 24 χιλιάδες μέλη.

In.gr