Πίκρα... Πέθανε ο Michael Nesmith των Monkees

Πίκρα... Πέθανε ο Michael Nesmith των Monkees

Ο Μάικλ Νέσμιθ (δεύτερος στην φωτο), αστέρι της τηλεόρασης και της ποπ σαν μέλος των Monkees και αργότερα έγινε προφητική φιγούρα στην κάντρι-ροκ σκηνή του Λος Άντζελες και στη συνέχεια επιχειρηματίας πολυμέσων, πέθανε την Παρασκευή από φυσικά αίτια. Ήταν 78.

Η τελευταία παράσταση του Nesmith ήταν πριν από λιγότερο από ένα μήνα, όταν αυτός ο Micky Dolenz, ολοκλήρωσαν μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία στο Greek Theatre του LA στις 14 Νοεμβρίου. Το δίδυμο είχε κλείσει για μια από εμφανίσεις στις αρχές του 2022.

Κομψός και λακωνικός, ο Νέσμιθ υπηρέτησε ως τραγουδιστής και κιθαρίστας, και ενίοτε τραγουδοποιός, για τους Monkees, το κουαρτέτο που δημιουργήθηκε σε στιλ Beatles για την επιτυχημένη μουσική κωμική σειρά του NBC το 1966-68.

Κατά τη σύντομη βασιλεία τους ως τηλεοπτικοί αστέρες, οι "Pre-Fab Four" ξεπέρασαν τις βρετανικές εμπνεύσεις τους εμπορικά. Τα δύο πρώτα άλμπουμ τους, "The Monkees" και "More of the Monkees", ήταν το νούμερο 1 LP, κρατώντας την κορυφή του chart για 31 συνεχόμενες εβδομάδες το 1966-67. Η ομάδα κατέγραψε άλλα δύο Νο. 1 μέχρι το τέλος του 1967.

Η επιτυχία τους περιελάμβανε τρία σινγκλ Νο. 1, τα "Last Train to Clarksville", "I'm a Believer" και "Daydream Believer" και αρκετές ακόμα επιτυχίες.

Μετά την απόλυση του μουσικού επόπτη του συγκροτήματος Don Kirshner, οι Monkees είχαν μεγαλύτερο λόγο στη συγγραφή, το παίξιμο και την παραγωγή της μουσικής τους. Ωστόσο, στα τέλη του 1967 η φόρμουλα των "The Monkees" είχε γεράσει. μετά την ακύρωση της παράστασης στις αρχές του 1968 και την κυκλοφορία της αυτοαναφορικής ταινίας μεγάλου μήκους "Head", σε σενάριο από κοινού από τον σκηνοθέτη Μπομπ Ράφελσον και τον Τζακ Νίκολσον, τo συγκρότημα τελείωσε το 1970 μετά από δύο αποτυχημένα LP.

Ο Νέσμιθ ανέκαμψε στην συνέχεια γράφοντας μουσική για το προσωπικό συγκρότημα του. Μία σειρά από τρία άλμπουμ RCA με την First National Band του - "Magnetic South" (1970), "Loose Salute" (1970) και "Nevada Fighter" (1971) - απέτυχαν να μπουν στα τσαρτ, αλλά παραμένουν παραδείγματα του LA. country-rock ήχου, που προηγήθηκε των Eagles.

Η Νο. 13 επιτυχία των Stone Poneys «Different Drum» (1967) έβαλε τη Linda Ronstadt στα charts.