Ο Μπράιαν Μέι κατακρίνει τα Brit Awards για την υιοθέτηση κατηγοριών ουδέτερων ως προς το φύλο, λέει ότι οι Queen δεν θα είχαν αρκετή επιτυχία σήμερα: «Θα έπρεπε να έχουμε ένα τρανς άτομο»

Ο Μπράιαν Μέι κατακρίνει τα Brit Awards για την υιοθέτηση κατηγοριών ουδέτερων ως προς το φύλο, λέει ότι οι Queen δεν θα είχαν αρκετή επιτυχία σήμερα: «Θα έπρεπε να έχουμε ένα τρανς άτομο»

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, για τα βραβεία BRIT, τα οποία υιοθέτησαν πρόσφατα κατηγορίες ουδέτερου φύλου ξεκινώντας το 2022, καταργώντας τον άνδρα σόλο καλλιτέχνη, τη γυναίκα σόλο καλλιτέχνη, τον διεθνή άνδρα σόλο καλλιτέχνη και τις διεθνείς γυναίκες σόλο καλλιτέχνες. «Πολλά πράγματα λειτουργούν αρκετά καλά και μπορούν να μείνουν», λέει ο κιθαρίστας των Queen στη Mirror. «Βαριέμαι τόσο πολύ τους ανθρώπους που προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα χωρίς να σκέφτονται τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Μερικά από αυτά τα πράγματα είναι μια βελτίωση, μερικά από αυτά δεν είναι».

Ο May πιστεύει ότι υπάρχει μια «ατμόσφαιρα φόβου παντού, επειδή οι άνθρωποι φοβούνται να πουν πώς σκέφτονται πραγματικά… Νομίζω ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται «υπομονή, αυτό δεν είναι πολύ σωστό». Αλλά δεν τολμούν να πουν τίποτα. Τελικά θα υπάρξει κάποιου είδους έκρηξη».

Λέει ότι ο αείμνηστος Φρέντι Μέρκιουρι, ο οποίος πέθανε πριν από 30 χρόνια αυτή την εβδομάδα, θα έβρισκε τη σημερινή κουλτούρα των υπολογιστών «δύσκολη».
«Ο Φρέντι ήρθε από τη Ζανζιβάρη, δεν ήταν Βρετανός, δεν ήταν λευκός – κανείς δεν νοιάζεται, κανείς ποτέ, ποτέ δεν το συζήτησε», ξεκινά ο Μέι. «Ήταν μουσικός, ήταν φίλος μας, ήταν αδερφός μας. Δεν έπρεπε να σταματήσουμε και να σκεφτούμε: «Ω, τώρα, πρέπει να συνεργαστούμε μαζί του;» Είναι το σωστό χρώμα; Είναι η σωστή σεξουαλική ροπή;» Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και τώρα το βρίσκω τρομακτικό που πρέπει να είσαι τόσο υπολογιστικός για τα πάντα.»

Υποστηρίζει ότι ακόμη και οι Queen δεν θα θεωρούνταν αρκετά ξύπνιοι με τα σημερινά πρότυπα. «Θα έπρεπε να να έχουμε ανθρώπους διαφορετικών χρωμάτων και διαφορετικών φύλων και θα έπρεπε να έχουμε ένα τρανς [άτομο]… Ξέρεις ότι η ζωή δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μπορούμε να είμαστε ξεχωριστοί και διαφορετικοί».