Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή 1 με 8 το πρωί – Όλα τα έκτακτα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή 1 με 8 το πρωί – Όλα τα έκτακτα μέτρα

Για επιδείνωση της κακοκαιρίας 3:00 με 6:00 το πρωί στην Αττική κάνουν λόγο οι Αρχές. Ο υπουργός Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στη βραδινή έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

1:00 τα μεσάνυχτα με 8:00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ οχημάτων και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή.

Κλειστές θα μείνουν την Παρασκευή οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική

Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική στον ιδιωτικό τομέα για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι κλείνουν τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Να σημειώσουμε ότι τοπικές Αρχές έχουν αποφασίσει το κλείσιμο σχολείων στις δικές τους περιοχές, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο θα επηρεάσει και την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο. Από αύριο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος και η Ικαρία.

Στο όριο της υπερχείλισης βρίσκεται ο ποταμός Ιλισσός λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που «έφερε» στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να σφυροκοπά την Αττική, με πολλούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, δυσκολεύοντας αρκετά τις μετακινήσεις των πολιτών.

Παράλληλα, η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Ιλισσό στο ανοιχτό τμήμα του σε Μοσχάτο – Καλλιθέα έχει ανέβει επικίνδυνα, με τους κατοίκους αυτών των περιοχών να ανησυχούν.