Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στην Φώφη Γεννηματά

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στην Φώφη Γεννηματά

Η πολυετής μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο
Η Φώφη Γεννηματά, η οποία δίνει μάχη για την υγεία της αυτή την στιγμή στον Ευαγγελισμό, είχε προχωρήσει πέρυσι σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τις δυσκολίες που είχε βιώσει όταν διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Οδυνηρό να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα»
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου», είχε πει η Φώφη Γεννηματά, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Alpha τον Ιούνιο του 2020, προσθέτοντας ότι «εμείς (σ.σ. εννοεί την ίδια και την αδερφή της) ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό».

«Οι γονείς μου έφυγαν με εφτά μήνες διαφορά»
Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά είχε αναφερθεί και στους δύο γονείς της, που πέθαναν από καρκίνο με εφτά μήνες διαφορά, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Γεννηματά και την σύζυγό του, Κάκια Βέργου-Γεννηματά.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρονών. Μια ζωή μαζί. Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη καρκίνος. Είχε καρκίνο στο μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια», είχε πει η Φώφη Γεννηματά.

«Για χρόνια ζούσα με τη σκέψη ότι ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα»
Χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος με τον οποίο η Φώφη Γεννηματά είχε αναφερθεί στους φόβους που της προκαλούσε για τη δική της υγεία το γεγονός ότι οι δύο γονείς της «χτυπήθηκαν» από τον καρκίνο.

«Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά, η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε, μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα», έλεγε το 2020 η Φώφη Γεννηματά.

Μηνύματα συμπαράστασης από τους εκλογικούς της αντιπάλους
Οι μέχρι πρότινος εκλογικοί αντίπαλοι της Φώφης Γεννηματά στη μάχη για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, εξέφρασαν δημόσια τις ευχές και τη συμπαράστασή τους στην πρόεδρο του κόμματος.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε την αναστολή της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», έγραψε ο κ. Ανδρουλάκης στον προσωπικό του λογαριασμό.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φώφη Γεννηματά είχε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» έγραψε στο Twitter o Αντρέας Λοβέρδος.

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας», ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου ο πρώτος γύρος και στις 12 του μήνα ο δεύτερος γύρος.

Μετά την απόσυρση, για λόγους υγείας, της Φώφης Γεννηματά, πλέον οι υποψήφιοι για την κούρσα διαδοχής είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης.

Η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ
«Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του Κινήματος.

Μητσοτάκη: «Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή»
Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για γρήγορη ανάρρωση εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε μαζί της.

«Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας: «Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσει»
Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και δύναμη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και αυτή τη μάχη με την υγεία της, θα την κερδίσει.

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει», έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ευχές από βάθους καρδιάς»
Καλή δύναμη και περαστικά ευχήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη Φώφη Γεννηματά, με μήνυμά του.

Βαρουφάκης: «Η ασθένειά της με θλίβει προσωπικά»
Περαστικά ευχύθηκε στην Φώφη Γεννηματά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως η είδηση της ασθένειάς της τον θλίβει «και προσωπικά».

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε, μάλιστα, πως αποτελεί και «πλήγμα για την πολιτική ζωή, όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου».

Επικοινωνία Γιώργου Παπανδρέου με την Φώφη Γεννηματά
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

In.gr