Πέθανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης

Πέθανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης

Πέθανε το πρωί σε ηλικία 73 χρονών, ύστερα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Ήταν αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και είχε γίνει γνωστός για τη συμμετοχή του σε συνδικαλιστικά και κοινωνικά κινήματα, όπως και σε ακτιβιστικές ενέργειες για το παλαιστινιακό.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής και το 2015 ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάσου Κουράκη ο οποίος πέθανε σήμερα το πρωί εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται το πλούσιο βιογραφικό του Τάσου Κουράκη καθώς και η προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας, στα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης και σε αρκετούς ακόμη τομείς, συμπληρώνεται: "Ο Τάσος Κουράκης ήταν ένας ευγενής και ευαίσθητος άνθρωπος και ευαίσθητος δέκτης των σύγχρονων ιδεών και των κινημάτων και ιδιαίτερα μαχητικός στον αγώνα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημόσιας υγείας και παιδείας, του περιβάλλοντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης είναι από σήμερα φτωχότερος, καθώς έχασε έναν σύντροφο ο οποίος συγκέντρωνε στο πρόσωπό του όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να έχει κάποιος ο οποίος ανήκει στην Αριστερά. Ήθος, ευγένεια, αγωνιστικότητα και ανοιχτό μυαλό. Θα λείψει σε όλους και όλες μας. Εκφράζουμε δε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Η πολιτική κηδεία του Τάσου Κουράκη θα γίνει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα Μπίλη απέναντι από τα Κοιμητήρια της Θέρμης. Από τις 4.30 μ.μ. φίλοι και σύντροφοι του θα μπορούν να αποδώσουν τον τελευταίο χαιρετισμό.