Φιλ Κόλινς: «Δεν μπορώ ούτε να σηκώσω την μπαγκέτα των ντραμς»

Φιλ Κόλινς: «Δεν μπορώ ούτε να σηκώσω την μπαγκέτα των ντραμς»

Ο Φιλ Κόλινς, στα 70 του πια χρόνια, δηλώνει πως δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ντραμς, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο δημοφιλής Βρετανός μουσικός εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή «BBC Breakfast» μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του παλιού του συγκροτήματος, των Genesis, που προγραμματίζουν μια περιοδεία επανένωσης. Ο μουσικός εξήγησε ότι την θέση του ως ντράμερ του συγκροτήματος θα πάρει ο γιος του, Νικ Κόλινς, τουλάχιστον για όσο διαρκέσει η περιοδεία.

«Θα το ήθελα πολύ να συμμετέχω», εξομολογήθηκε ο παλαίμαχος μουσικός. «Ωστόσο, δυσκολεύομαι ακόμα και να κρατήσω στα χέρια μου την μπαγκέτα των ντραμς. Υπάρχουν σωματικά εμπόδια που μπαίνουν στην μέση».

Ο Κόλινς δεν θα απουσιάσει πλήρως από την περιοδεία- αντίθετα, θα συμμετέχει σε αυτήν ως τραγουδιστής του συγκροτήματος. Όπως είπε: «Αντιμετωπίζω δυσκολίες που μου δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση, καθώς θα ήθελα πολύ να μπορώ και εγώ να παίζω ντραμς, δίπλα στον γιο μου».

Όταν τελειώσει η περιοδεία- η οποία έχει ήδη καθυστερήσει, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού- ο Κόλινς δεν είναι σίγουρος πως θα μπορέσει να περιοδεύσει ξανά, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Όσο να’ ναι, έχουμε και μια ηλικία», σχολίασε. «Νομίζω ότι αυτό από μόνο του περιορίζει κάπως τα πράγματα. Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, δεν πιστεύω ότι θα επιθυμούσα να ξανασυμμετάσχω σε κάποια περιοδεία».

Μέσα σε ένα διάστημα αρκετών ετών, ο μουσικός είχε υποστεί διάφορα κατάγματα, εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στην μέση του, το 2015. Η εγχείρηση αυτή τον είχε, δυστυχώς, αφήσει με μια μόνιμη νευρολογική βλάβη. Το 2017, ο Κόλινς είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να περπατά για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια μπαστουνιού.

Πηγή: CNN