Πέτρος Φιλιππίδης : Η πώληση του σπιτιού του και η μετακόμιση στο χωριό της μητέρας του

Πέτρος Φιλιππίδης : Η πώληση του σπιτιού του και η μετακόμιση στο χωριό της μητέρας του

Η είδηση προκάλεσε χιλιάδες σχόλια και έφερε αναταράξεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Συγκεκριμένα η φήμη κυκλοφόρησε ταχύτατα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης οργανώνει την πώληση του σπιτιού του στο Ψυχικό και σκέφτεται να μετακομίσει με την οικογένειά του στα Γιάννενα όπου διαθέτει σπίτι.

Ο λόγος προφανής. Μετά από τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος τους για σεξουαλική, κι όχι μόνο, κακοποίηση, από ηθοποιούς, θέλει να απομακρυνθεί μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος αλλά και για να αποφύγει φωτογράφους και δημοσιογράφους. Η είδηση της εγκατάστασή του στα Γιάννενα έρχεται και σε συνέχεια της λήξης όπως όλα δείχνουν της συνεργασίας του μετά από είκοσι χρόνια με τον θεατρικό επιχειρηματία Κάρολο Παυλάκη.

Αλλά και της αποχώρησής του από διάφορα projects που έπαιρνε μέρος, όπως η σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», ή ένα σποτ της Digea.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν έχει κάποια τεράστια περιουσία και όπως έχει πει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του: «Ζούσαμε μια καλή ζωή και πληρωνόμασταν καλά. Από το θέατρο, βέβαια, για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν γίνεται κανείς πλούσιος, η τηλεόραση έκανε τη διαφορά στα οικονομικά μας. Με δεδομένο ότι δεν είχαμε κάποια εικόνα αυτής της απότομης μεταστροφής του κλίματος, όσο καλό κουμάντο και να έκανες, αν δυο χρόνια μείνεις εκτός τηλεόρασης, τα έτοιμα έχουν φαγωθεί…..

Ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο έχω όλο κι όλο. Αυτά προσπαθώ να διατηρήσω. Και το αυτοκίνητο μάλιστα όχι. Δεν με ενδιαφέρει. Θα το δώσω. Έχω καταθέσει πινακίδες».

Το σπίτι που προτίθεται να πουλήσει βρίσκεται στο Ψυχικό. Το 2018 μάλιστα είχαν βγει φήμες ότι χάνει το σπίτι αυτό και βγαίνει σε πλειστηριασμό. Σε ανακοίνωσή του ο Φιλιππίδης είχε διαψεύσει το δημοσίευμα λέγοντας ότι δεν εκπλειστηριάζεται και είχε μιλήσει και για αγωγή σε βάρος εφημερίδας που είχε γράψει την είδηση.

Το σπίτι του είναι μια εντυπωσιακή μονοκατοικία στην οποία ζει με τη σύζυγή του, Ελπίδα Νίνου. Μια μεζονέτα σε τρία επίπεδα για το οποίο, όταν γράφτηκε (λανθασμένα όπως αποδείχθηκε) ότι βγαίνει σε πλειστηριασμό, η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν πάνω από 600 χιλ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες ότι θα μετακομίσει ο Πέτρος Φιλιππίδης, το πιο πιθανό είναι να μείνει στο χωριό Κουκλιοί των Ιωαννίνων. Εκεί όπου διαθέτει σπίτι.

O παππούς του έχει καταγωγή από την Μικρά Ασία και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή ήρθε στην Αθήνα. Η μητέρα του έχει καταγωγή από αυτό το μικρό χωριό των Ιωαννίνων

Φωτογραφίες από το σπίτι του

Πέτρος Φιλιππίδης2 360x600

Πέτρος Φιλιππίδης 359x600

Τον Μάρτιο, στην πρώτη καραντίνα, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε ανεβάσει ένα χιουμοριστικό βιντεάκι με το οποίο έλεγε ότι πάει για καφέ στο… μπαλκόνι του σπιτιού του.

Διαβάστε επίσης: