Ένα κείμενο για τις συναυλίες και τις ακυρώσεις που πέφτουν σαν βροχή....

Είμαι στο καράβι.Η συναυλία μας στην Κεφαλλονιά ακυρώθηκε.Μάλιστα ακυρώθηκε άδικα αφού το υπουργείο πολιτισμού εξήγησε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν αφορούσαν τις οργανωμένες συναυλίες με καθήμενους.

Σε κάθε περίπτωση σκέφτομαι τώρα που δεν έχω τι να κάνω ότι εδώ και μήνες προσπαθώ να ζήσω από τα έτοιμα και από την στήριξη της πολιτείας.Ευτυχώς δεν είχα κλείσει το μπλοκάκι και είχα και σύμβαση εργασίας τον Μάρτιο.Άλλοι μουσικοί πήραν ελάχιστα και άλλοι τίποτα.

Ο ιός είναι εδώ δυνατός και μάλιστα δεν κατάλαβε από καλοκαίρι.Έχουμε λιγότερους στην εντατική αλλά αυτό γίνεται επειδή οι φορείς του αυτό τον καιρό είναι πιο νέοι άνθρωποι.Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει κι η γρίπη και θα υπάρχει κι ο covid και θα πιεστεί το σύστημα υγείας.

Θα μπορούσα κι εγώ λοιπόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όλη μου την πίκρα να την βγάλω με παράλογο και παιδικό τρόπο.Να δω μια συνωμοσία παγκόσμια , μάσκες με τσιπάκι, τον αντίχριστο κτλ...

Εκτός από αυτά βλέπω συναδέλφους μου να λένε «δεν υπάρχει ο ιός! Μόνο κάτι γέροι πεθαίνουν!»

Για να είμαι δίκαιος αυτά τα λένε πολλοί άνθρωποι.

Προσπαθούν να κατηγορήσουν μια αόρατη δύναμη για το κακό που τους βρήκε.Χάσαμε τις δουλειές μας και η πίεση είναι τόσο σκληρή.
Όμως...

Το να λες ανοίξτε τα όλα κι ας πεθάνουν κάποιοι είναι τόσο ναζιστικό ..Ναι ναζιστικό.Αυτά έλεγαν οι χιτλερικοί .Και έστελναν στα κρεματόρια τσιγγάνους, αμεα, ομοφυλόφιλους ,άρρωστους και φυσικά τους εβραίους.

Αηδιάζω και μόνο όταν ακούω ευαίσθητους και καλά καλλιτέχνες να μιλάνε με τόση απάθεια.Έλα μωρε μόνο οι γέροι πεθαίνουν.Αηδία.

Περνάμε δύσκολα.Ναι οι περιορισμοί λόγω του ιού έφεραν ανεργία και φτώχεια και ύφεση. Αλλά η στάση των πολιτών μας βοήθησε να δούμε και κάτι άλλο.Ποιοι είναι οι άνθρωποι και ποιοι έχουν χάσει κάθε ανθρωπιά και έγιναν τέρατα! Εγώ πάντα θα είμαι με τον άνθρωπο.Ας τσακιστώ οικονομικά.Πότε δε θα θελήσω να αφήσω σε κίνδυνο τα αδέρφια μου τους διαβητικούς τους καρδιοπαθείς τους ηλικιωμένους.Η πανδημία μας όρισε και μας ξεχώρισε.Ή με τον άνθρωπο ή με τα κτήνη.

ektheatro50

Για αυτό φανατικά ναι φανατικά γράφω υπέρ των μέτρων προστασίας.Μάσκα για τη ζωή.Αποστάσεις για τη ζωή.Για τα αδέρφια μας.Για τους γονείς μας.Για τους φίλους μας.Για όλους μας!

Και δεύτερη ανάρτηση με το ίδιο θέμα

Αγαπητοί φίλοι ένα κείμενο για τις συναυλίες και τις ακυρώσεις που πέφτουν σα βροχή....

Η επανέναρξη της δουλειάς των καλλιτεχνών έγινε τυπικά την 01-07...Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με πολύ αυστηρούς όρους προγραμματίστηκαν και κάποιες έγιναν τον Ιούλιο. Οι μουσικοί και οι ηθοποιοί που ήταν σε αναστολή πήραν κάποια ένσημα και έχασαν το επίδομα με την ελπίδα ότι τα έσοδα από τις δουλειές τους θα κάλυπταν την απώλεια. Το υπουργείο πολιτισμού έφτιαξε πρόγραμμα παραστάσεων και τις χρηματοδότησε. Και οι περιφέρειες σε όλη τη χώρα έδωσαν χρήματα σε δήμους και πάλι φτιάχτηκε ένα πρόγραμμα παραστάσεων και συναυλιών.

Όμως δεν υπήρξε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Σε κάθε ανακοίνωση μέτρων που δεν αφορούσαν τις οργανωμένες συναυλίες γινόντουσαν ακυρώσεις. Για παράδειγμα τότε με τα πανηγύρια οι αστυνομικές αρχές πίεσαν όλους τους διοργανωτές να ακυρώσουν και τις συναυλίες.

Τώρα κι ενώ οι περισσότεροι μουσικοί χάνουν και τα ελάχιστα χρήματα που θα έβγαζαν αυτό το καλοκαίρι πάλι η στάση των υπουργείων είναι προβληματική. Και ναι το υπουργείο πολιτισμού και ο κος Γιατρομανωλάκης προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές όμως δεν αρκεί αυτό.

Εμείς οι καλλιτέχνες φυσικά θα υπακούμε πάντα στις υγειονομικές διατάξεις. Το ίδιο και οι διοργανωτές των συναυλιών μας. Μάλιστα στην Τεχνόπολη , στο Βεάκειο και αλλού έγιναν με υποδειγματικό τρόπο εκδηλώσεις. Δεν γίνεται να υπάρχουν αυστηροί όροι και πάλι να μας ακυρώνουν τα πάντα.
Ας υπάρξει συνολική απαγόρευση για να ξέρουμε τους όρους του παιχνιδιού. Τώρα έχουμε ημερομηνίες αλλά δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε. Είμαστε τυπικοί σε όλα αλλά δήμαρχοι από μόνοι τους ακυρώνουν ή δεν ακυρώνουν.

Επαναλαμβάνω. Δεν είναι σοβαρό το να επιτρέπονται συναυλίες στα χαρτιά και να ακυρώνονται χωρίς να εφαρμόζονται οι διατάξεις. Αν το κράτος κρίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις ας τις απαγορεύσει. Και να ξαναδώσει επιδόματα στους επαγγελματίες.

Μην δείχνετε κύριοι της κυβέρνησης τέτοια αδιαφορία για τους καλλιτέχνες γιατί είμαστε χτυπημένοι σοβαρά από την κρίση. Παρακαλούμε για υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Stathis Drogwsis