Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες θα δοθεί στα Λαγκάδια Λακωνίας στην Ανατολική Μάνη

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες θα δοθεί στα Λαγκάδια Λακωνίας στην Ανατολική Μάνη

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες θα δοθεί στα Λαγκάδια Λακωνίας της Ανατολικής Μάνης, καθώς έχει πέσει το φως της ημέρας, και η μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του OPEN TV, Μίνα Καραμήτρου, κάτοικοι της περιοχής βλέπουν φλόγες που φτάνουν μέχρι και τα δέκα μέτρα. Σημειώνεται ότι Πυροσβεστική έχει εκκενώσει προληπτικά πέντε οικισμούς. Τα εναέρια μέσα δεν μπορούν πλέον να επιχειρήσουν στην περιοχή. Σημειώνεται ότι στην μάχη με τις φλόγες είχαν ριχτεί επτά αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα. Στο σημείο παραμένουν 103 πυροσβέστες καθώς επίσης και υδροφόρες των δήμων. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες γίνεται προσπάθεια να προστατευτούν τα σπίτια. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στους οικισμούς.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να αναχωρήσει κλιμάκιο απλό την Αθήνα, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να βρεθούν στο σημείο της φωτιάς και να αρχίσουν τις έρευνες για το πως ξεκίνησε αυτή η μεγάλη πυρκαγιά. Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή στα Λαγκάδια Λακωνίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στην περιοχή επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν, εκ περιτροπής, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά, η οποία κινείται σε δύο βασικά μέτωπα. Προληπτικώς και με ίδια μέσα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, έχουν απομακρυνθεί και οι κάτοικοι δύο ακόμη οικισμών, στο Σκαμνάκι και στο Νεοχώρι. Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Αρεόπολης-Γυθείου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Στο σημείο βρίσκεται και ο βουλευτής Λακωνίας ΝΔ κ.Νεοκλής Κρητικός, με τον οποίο επικοινώνησε ο FLY. Λακωνία: Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα Μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λακωνία και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα και στην περιοχή επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 9 οχήματα. Τις προσπάθειες των επίγειων μέσων συνδράμουν δύο αεροσκάφη. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά στη Μάνη έχει «σπάσει» σε τρία πύρινα μέτωπα, τα οποία έχουν έκταση αρκετών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών -που ενισχύονται διαρκώς- μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ έχουν ήδη καεί κάποιες διάσπαρτες αγροικίες, με τη νύχτα να προμηνύεται δύσκολη.

Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι. Ο καπνός όπως φαίνεται από το διάστημα

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ flynews.gr