Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται πλέον η υπόθεση με την ελληνική ομάδα στο Facebook, η οποία, υπό τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», φέρεται να παροτρύνει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος για την υπόθεση της συγκεκριμένης ομάδας διαβιβάζεται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή της σχετικής έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις δικαστικές Αρχές, καθώς οι αναρτήσεις που γίνονταν σε αυτή την ομάδα είχαν αναγάγει το ζήτημα του κορωνοϊού σε «θεωρίες συνωμοσίας».

Μάλιστα, κατά πληροφορίες πάντα, εδώ και τρία εικοσιτετράωρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τη δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων, από τις οποίες η μία έχει απενεργοποιηθεί από την Τετάρτη, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν ως και σήμερα ενεργές.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, βάσει της οποίας προβλέπεται ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος των διαχειριστών των συγκεκριμένων ομάδων.

Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν κατά βάση γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, φορώντας μάσκα.

Μάσκες σχολεία - Κεραμέως: Υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διευκρίνισε την Παρασκευή ότι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία θα αφορά μόνο στους εσωτερικούς χώρους των εκπαιδευτικών δομών.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε τη μάσκα «ασπίδα για την υγεία των παιδιών» και τόνισε το εξής:

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δε θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια της μάσκας, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως η αγορά της θα συνιστά αποκλειστική ευθύνη των γονέων, λέγοντας ότι το κράτος δεν θα καλύπτει αυτό το έξοδο.

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται», είπε.

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Παιδείας επισήμανε πως θα δοθούν άμεσα οδηγίες από τους ειδικούς επιστήμονες ως προς το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες και πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά.