ΗΠΑ: Δύο νεκροί στις πυρκαγιές που σαρώνουν την Καλιφόρνια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

ΗΠΑ: Δύο νεκροί στις πυρκαγιές που σαρώνουν την Καλιφόρνια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μάχη με τις εκατοντάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν έπειτα από κεραυνούς στην Καλιφόρνια και δεκάδες χιλιάδες άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Σχεδόν 11.000 αστραπές έπληξαν την πολιτεία σε διάστημα 72 ωρών αυτήν την εβδομάδα, στις χειρότερες καταιγίδες κεραυνών στην Καλιφόρνια εδώ και μία δεκαετία, προκαλώντας 367 πυρκαγιές, σύμφωνα με τις αρχές.

Τουλάχιστον 9 πυρκαγιές κατακαίουν λόφους και ορεινές εκτάσεις στη Βόρεια Καλιφόρνια, στις περιοχές των αμπελώνων, σε απόσταση 56 χλμ βορειοδυτικά του Σακραμέντο.

Με τα διαφορετικά μέτωπα να ενώνονται σε ένα, η έκταση των πυρκαγιών στη Νάπα, το Σολάνο, το Γιόλο κι άλλες δύο κομητείες επεκτείνεται σε 530.000 στρέμματα, σχεδόν δεκαπλάσια από το Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτες τουλάχιστον 105 κτίρια. Ένας υπάλληλος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας PG&E έχασε τη ζωή του χθες βοηθώντας τους πυροσβέστες, ενώ τουλάχιστον 4 πολίτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνια.

Στην κεντρική Καλιφόρνια, ένα ελικόπτερο συνέδραμε χθες στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στην κομητεία του Φρέσνο, όταν συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του Μάικ Φούρνιερ, ηλικίας 52 ετών, σύμφωνα με την οικογένειά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ