Στους 8 του champions league Μπάγερν, Μπαρτσελόνα

Στους 8 του champions league Μπάγερν, Μπαρτσελόνα

Η απώλεια του τίτλου στη laLiga και η σκληρή κριτική που δέχθηκε όλος ο οργανισμός των «μπλαουγκράνα» τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται πως... θύμωσε τη Μπαρτσελόνα, η οποία -έχοντας τον Λιονέλ Μέσι σε τρομερά «κέφια»- «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο τη Νάπολι με 3-1. Και με συνολικό σκορ 4-2 επί των «παρτενοπέι», πήρε θέση στο Final-8 του Champions League που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Πορτογαλιας, αντιμετωπίζοντας στον προημιτελικό της 14ης Αυγούστου τη Μπάγερν Μονάχου στο «Estadio do Sport Lisboa e Benfica» της Λισσαβόνας.

Τα «ζευγάρια», οι ημερομηνίες και τα γήπεδα των προημιτελικών
Η Μπαρτσελόνα βρήκε το γκολ που έψαχνε από νωρίς στο 10ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Λενγκλέ, ο οποίος νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα της Νάπολι μετά το κόρνερ του Ράκιτιτς. Στο 23' ο Μέσι με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς κι αφού... ταλαιπώρησε πρώτα όλη την άμυνα των Ναπολιτάνων έκανε το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση της «Μπάρτσα». Στο 30' ο διαιτητής Τσακίρ, με χρήση του VAR ακύρωσε το γκολ του Μέσι, χρεώνοντας χέρι στον επιθετικό των «μπλαουγκράνα», ενώ στο πρώτο λεπτό ων καθυστερήσεων, ο Σουάρες με πέναλτι (μία... περίεργη ανατροπή του Μέσι από τον Κουλιμπαλί που πήγε να διώξει τη μπάλα) έκανε το 3-0.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Ινσίνιε μείωσε σε 3-1 για τη Νάπολι με πέναλτι (ανατροπή του Μέρτενς από τον Ράκιτιτς). Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το προβάδισμά της στο δεύτερο ημίχρονο, απειλήθηκε ελάχιστα και πήρε μία δίκαιη πρόκριση που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη.

Διαιτητής: Σουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Σουάρες - Ζιελίνσκι
Αποβολές: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Ρομπέρτο. Ράκιτιτς, Ντε Γιόνγκ, Γκριεζμάν (84' Μονσού), Μέσι, Σουάρες (90'+2' Φίρμπο).
ΝΑΠΟΛΙ (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρουί, Ντέμε (46' Λομπότκα), Ρουίς (79' Ελμάς), Ζιελίνσκι (70' Λοθανο), Καγεχόν (70' Πολιτάνο), Ινσίνιε (79' Μίλικ), Μέρτενς.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» είχε κάνει ούτως ή άλλως... πανεύκολη την αποστολή της Μπάγερν Μονάχου ενόψει της ρεβάνς με την Τσέλσι, με τους Βαυαρούς να επιβεβαιώνουν σε απόλυτο βαθμό την ανωτερότητά τους και στο «Allianz Arena», συντρίβοντας τους «μπλε» με 4-1. Και με συνολικό σκορ 7-1, πήραν το «εισιτήριο» για το Final-8 του Champions League, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Τα «ζευγάρια», οι ημερομηνίες και τα γήπεδα των προημιτελικών

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Μπάγερν -ποιός άλλος;- ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σημείωσε άλλα δύο γκολ στο Champions League και είχε δύο ασίστ. Μόλις στο 10' ο Πολωνός στράικερ άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ στο 24' «σέρβιρε» την ασίστ προς τον Πέρισιτς, ο οποίος έκανε το 2-0.
Πριν βγει το ημίχρονο, η Τσέλσι -που είδε το VAR να της στερεί γκολ του Χάντσον-Οντόι στο 28'- μείωσε σε 2-1 με τον Άμπραχαμ, όμως δεν είχε ελπίδες για κάτι καλύτερο. Στον αντίποδα, οι Βαυαροί συνέχισαν στα... κόκκινα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Τολισό στο 76' και Λεβαντόφσκι στο 84', να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Οβίντιου Χάτεγκαν (Γερμανία)
Κίτρινες: Καμπαγέρο, Έμερσον
Αποβολές: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ (71' Οντριοθόλα), Μπόατενγκ (64' Σούλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο (71' Τολισό), Γκνάμπρι (81' Μαρτίνεθ), Μίλερ, Πέρισιτς (64' Κοουτίνιο), Λεβαντόφσκι.
ΤΣΕΛΣΙ (Φράνκ Λάμπαρντ): Καμπαγέρο, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζουμά, Έμερσον, Μπάρκλεϊ, Καντέ, Κόβατσιτς, Χάντσον-Οντόι, Μάουντ, Άμπραχαμ (81' Ζιρού).

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ