Αντρέα Μποτσέλι: Ενιωσε «εξευτελισμένος και προσβεβλημένος» από την καραντίνα και τα μέτρα περιορισμού

Αντρέα Μποτσέλι: Ενιωσε «εξευτελισμένος και προσβεβλημένος» από την καραντίνα και τα μέτρα περιορισμού

Ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι δήλωσε πως ένιωσε «εξευτελισμένος και προσβεβλημένος» από την καραντίνα και τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα του.

«Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου, παρότι δεν είχα διαπράξει κανένα έγκλημα», είπε ο τενόρος. Ο Αντρέα Μποτσέλι παραδέχτηκε μάλιστα πως παραβίασε τα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, σημείωσε πως πιστεύει ότι η σοβαρότητα της πανδημίας διογκώθηκε.

Ο Αντρέα Μποτσέλι έκανε τις παραπάνω παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια συνόδου στην ιταλική Γερουσία, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη της ακροδεξιάς στη χώρα.

Ο 61 ετών Αντρέα Μποτσέλι τόνισε στην ομιλία του πως παράκουσε τα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, «γιατί δεν νομίζω ότι ήταν σωστό ή υγιεινό να μένω σπίτι στην ηλικία μου. Είμαι μιας κάποιας ηλικίας και χρειάζομαι τον ήλιο και τη βιταμίνη D».

Μάλιστα, ο τενόρος φέρεται να προτρέπει τους πολίτες να μην υπακούουν στα μέτρα. Όπως είπε, κατά τη γνώμη του η πανδημία διογκώθηκε, ενώ σημείωσε πως προσωπικά δεν γνωρίζει κανέναν που να βρίσκεται σε ΜΕΘ, με κορωνοϊό.

«Οπότε ποιο το νόημα αυτής της σοβαρότητας;», αναρωτήθηκε. «Ας αρνηθούμε να ακολουθήσουμε τα μέτρα. Ας διαβάσουμε βιβλία, ας μετακινηθούμε, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε», είπε ο Αντρέα Μποτσέλι.

Ο τενόρος, που είναι πατέρας δύο ενήλικων γιων από τον πρώτο του γάμο και μιας κόρης από τον δεύτερο γάμο του με τη Βερόνικα Μπέρτι (που εκτελεί και χρέη μάνατζέρ του), άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία. «Εχω μια οκτάχρονη κόρη και είναι αδιανόητο πως αυτά τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία μοιρασμένα μεταξύ τμημάτων πλέξιγκλας και κρυμμένα πίσω από μια μάσκα», είπε.

«Είναι αδιανόητο πως τα σχολεία έκλεισαν τόσο γρήγορα και με την ίδια ταχύτητα τα νυχτερινά κέντρα άνοιξαν και πάλι, όπου η νεολαία πηγαίνει ώστε να “διαλύσει” το μυαλό της», σημειώνει επίσης για το θέμα ο Αντρέα Μποτσέλι.

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με παλαιότερη τοποθέτηση του Αντρέα Μποτσέλι, που υποστήριζε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Η εμπειρία μου από τον κορωνοϊό; Μια τραγωδία. Ολοι μας μολυνθήκαμε στην οικογένεια, με πυρετό, παρότι δεν ήταν πολύ υψηλός, βήχα και φτέρνισμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Πίζα, στην Τοσκάνη.

Τα σχόλια του Αντρέα Μποτσέλι προκάλεσαν εντύπωση, δεδομένου πως ο τενόρος αποτέλεσε σύμβολο της ελπίδας και της αλληλεγγύης εν μέσω καραντίνας, όταν η εικόνα του να τραγουδά στον έρημο καθεδρικό του Μιλάνου πριν από τρεις μήνες έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ωστόσο, ο ίδιος ο τενόρος, μετά τη δημοσίευση των δηλώσεών του, έσπευσε να τονίσει πως αυτές παρερμηνεύθηκαν. Ο Αντρέα Μποτσέλι πρόσθεσε επίσης πως το ίδρυμά του έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Πηγή: iefimerida.gr -