Τραγικό, Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Χαροπαλεύει ο άνδρας, έχασε το μάτι της η γυναίκα

Τραγικό, Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Χαροπαλεύει ο άνδρας, έχασε το μάτι της η γυναίκα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά, από τις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών, οι οποίοι νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στον χώρο εργασίας τους στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, σε εξέλιξη είναι το χειρουργείο του 56χρονου, ο οποίος φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους.

Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ο δράστης της επίθεσης απολογείται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες να λέει το παραμικρό για τα κίνητρα που τον ώθησαν να προβεί σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Το χρονικό του τρόμου

Σκηνές από ταινία θρίλερ εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στην εφορία της Κοζάνης. Ατομο που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εισήλθε στο εσωτερικό της ΔΟΥ και επιτέθηκε με ένα μικρό τσεκούρι στους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στις 13:15 ο 45χρονος δράστης, κρατώντας πλαστική σακούλα μπήκε στο κτίριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου. Του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση, ανέφερε: «Μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο, έβγαλε το τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνησή του ήταν να χτυπήσει δύο φορές τη Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι, αυτός είπε… “τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…”»! Υπάλληλοι και πολίτες που ήταν παρόντες στο δυσάρεστο περιστατικό υπογραμμίζουν ότι η επίθεση έγινε με μανία και χωρίς ο δράστης -ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Ασκιο Κοζάνης- να πει το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος, που βρέθηκαν αντιμέτωποι μαζί του, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος ήταν γνωστός στις διωκτικές Αρχές καθώς είχε συλληφθεί και πάλι πριν από τρία χρόνια επειδή κατέστρεφε τα παρκόμετρα της πόλης, ενώ φέρεται να είχε σχεδιάσει την επίθεση καθώς μαρτυρίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες πήγαινε χωρίς λόγο σχεδόν καθημερινά στη ΔΟΥ Κοζάνης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος