Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο – Τι θα γίνει με τηλεργασία, παιδικούς σταθμούς κλπ

Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο – Τι θα γίνει με τηλεργασία, παιδικούς σταθμούς κλπ

Τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις 4 Μαΐου, στο πλαίσιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων περιέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Λιβάνιου: Συνεχίζονται η εξ αποστάσεως και η εκ περιτροπής εργασία, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Για την ασφάλεια στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, από την προσεχή Δευτέρα οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα που εργάζονται σε πρωινή βάρδια θα προσέρχονται στην εργασία τους σε τρεις φάσεις, είτε στις 7, είτε τις 8 ή είτε στις 9 το πρωί. Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να φροντίζουν για την ισοκατανομή των εργαζομένων σε κάθε μία από τις τρεις ζώνες.

Συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού, η οποία διατηρείται ανάλογα με την πορεία ανοίγματος των σχολείων. Όταν θα ανοίξουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια, οι παιδικοί κι βρεφικοί σταθμοί, με εγκύκλιο που θα εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών θα επανακαθορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων της ειδικής άδειας.

Διατηρείται και η ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Διατηρείται όπως έχει και ο τρόπος εξυπηρέτησης με το Δημόσιο. Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική ή απομακρυσμένη εξυπηρέτηση, αυτή συνεχίζεται να γίνεται με προκαθορισμένο ραντεβού.

Εξακολουθεί η χρήση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του κοινού των πολιτών από τα ΚΕΠ μέσω αποστολής εγγράφων κατ’ οίκον με ταχυμεταφορά.

Σε ό,τι αφορά στις δομές των δήμων, τα ΚΑΠΗ και οι Λέσχες Φιλίας παραμένουν κλειστές μέχρι νεοτέρας. Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστοί και η επαναλειτουργία τους θα επανακαθοριστεί σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εξέλιξη. Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως είναι τα αθλητικά γήπεδα ανοίγουν και μπορούν να υποδεχτούν τους αθλούμενους με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Αντίθετα δεν θα λειτουργήσουν τα κλειστά γυμναστήρια. Κλειστές επίσης θα παραμείνουν και οι παιδικές χαρές, το άνοιγμα των οποίων θα εξαρτηθεί από το άνοιγμα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος