Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βρετανία με πολλά ημερήσια θύματα

Κορονοϊός: Πάνω από 8.000 νεκροί, η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία

ΗΠΑ

Κορωνοϊός-Νέα Υόρκη: 332 νεκροί και πάνω από 9.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Νέα Υόρκη που έχουν εξετασθεί και έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε πάνω από 9.000 μέσα σε μια μέρα, φτάνοντας τους 75.795, ενώ καταγράφηκαν 332 νέοι θάνατοι, (αύξηση 27%) αγγίζοντας τους 1.550 (από 1.218) ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, δηλώνοντας παράλληλα πως ο αδερφός του, παρουσιαστής ειδήσεων στο CNN, Κρις Κουόμο βρέθηκε θετικός στον ιό.

«Ο ιός είναι πιο ισχυρός και πιο επικίνδυνος από όσο περιμέναμε», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε το βουνό, η κύρια μάχη είναι στην κορυφή του βουνού».

«Ο αδερφός μου Κρις είναι θετικός στον ιό, το μάθαμε σήμερα το πρωί. Θα γίνει καλά, είναι νέος, δυνατός, όχι τόσο δυνατός όσο νομίζει…αλλά θα είναι μια χαρά», είπε ο κυβερνήτης. «Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί και θα μπει σε καραντίνα στο υπόγειό του».

Τέλος ανακοίνωσε πως η πολιτεία παρήγγειλε από την Κίνα 17.000 αναπνευστήρες, με τιμή 25.000 δολάρια τον καθένα.

ΙΤΑΛΙΑ

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 105.792. Οι νεκροί έφτασαν τους 12.428. Παράλληλα, 15.729 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 101.739 και είχαν χάσει την ζωή τους 11.591 άνθρωποι, ενώ 14.620 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 837 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.053 νέα κρούσματα. 1.109 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

4.023 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.192 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 45.420 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία, τα συνολικά περιστατικά είναι 43.208 και οι νεκροί 7.199 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 14.074 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.644. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 9.155, με 477 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να είναι χαμηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει πολύ υψηλός. Σύμφωνα με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, ο ιός έχει αγγίξει το υψηλότερο σημείο διάδοσής του και αναμένεται, μετά από κάποιες ημέρες, να αρχίσει η καθοδική πορεία. Υπό τον όρο, όμως, ότι όλοι θα σεβαστούν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Κορωνοϊός: Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στην Ισπανία, γενικός συναγερμός στις ΗΠΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ νεκρών στην Ισπανία - 849 σε ένα 24ωρο

Στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 8.189 νεκρούς, η Ισπανία απαγόρευσε τις επικήδειες τελετές και περιόρισε στους τρεις τους παρευρισκόμενους σε έναν ενταφιασμό.

Ο μεγάλος φόβος των ισπανικών αρχών παραμένει ο υπερκορεσμός των μονάδων εντατικής νοσηλείας που λειτουργούν ήδη στα όρια των δυνατοτήτων τους με προσωπικό που παραπονιέται με πικρία για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού.

Παντού όπου μαίνεται η επιδημία, αναζητείται το σημείο κορύφωσης του ρυθμού των θανάτων, που θα αναγγείλει την αντιστροφή της τάσης και την αποσυμπίεση των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Στην Ιταλία, χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση σε επτά έως δέκα ημέρες, και στην συνέχεια, ευλόγως, στην καθοδική πορεία της μετάδοσης”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι.

Η Ιταλία τήρησε σήμερα το μεσημέρι σιγή ενός λεπτού, με τις σημαίες μεσίστιες, στην μνήμη των θυμάτων της επιδημίας και προς τιμήν του υγειονομικού προσωπικού.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο απολογισμός των θανάτων από την επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Αγγλία κατέγραψε αύξηση 29% και ανέρχεται πλέον σε 1.651 νεκρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένας 19χρονος ασθενής που δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Υγείας.

«Οι ασθενείς ήταν ηλικίας 19-98 ετών και όλοι τους, εκτός 28 ασθενών (ηλικίας 19-91 ετών), έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα» συμπληρώνεται.

Συνολικά 367 νεκρούς σε 24 ώρες κατέγραψε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS). Να σημειωθεί ότι οι νεκροί την Δευτέρα ήταν 159.

Η Σκωτία ανακοίνωσε ότι έως σήμερα έχουν πεθάνει 60 άνθρωποι. Η Ουαλία κάνει λόγο για 69 νεκρούς και η Βόρεια Ιρλανδία για 28 νεκρούς.

Οι θάνατοι αυξάνονται, ευτυχώς όχι όσο στο εξωτερικό

Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 82 νέα κρούσματα από την κοινότητα και 20 επιπλέον από το κρουαζιερόπλοιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 1.314. 85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 65 έτη. 17 από αυτούς είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 57% από τους διασωληνομένους έχει υποκείμενο νόσημα. Έξι ασθενείς πήραν εξιτήριο από τη ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 7 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών αριθμών στη χώρα μας στους 49. «Οι θάνατοι αυξάνονται, ευτυχώς όχι όπως στο εξωτερικό, αλλά αυτό δείχνει την επιθετική μορφή της νόσου» σχολίασε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ