Κλείνει η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη για την προστασία της δημόσιας υγείας

Κλείνει η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη για την προστασία της δημόσιας υγείας

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας εισηγήθηκαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το κλείσιμο της Νέας Παραλίας από σήμερα (Τρίτη 15/3), μετά τις νέες εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο, παρά τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Εντολή για τον περιορισμό της κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έδωσε, αργά χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα σήμερα και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες.

«Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα» τόνισε ο υφ.Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

«Κλείνουμε τη νέα παραλία για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Είναι απολύτως σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά το πέρας της χθεσινοβραδινής σύσκεψης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για το θέμα, που πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή, των επικεφαλής Διευθύνσεων, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, αρμοδίου για τη δημοτική αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή και του διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας Πέτρου Παπαφίλη.

«Μέχρι στιγμής, η πόλη, η χώρα τα πήγε καλά αλλά δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν κάποιες εικόνες που δεν συνάδουν με όλη την προσπάθεια που γίνεται για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι από σήμερα θα αστυνομεύεται το κομμάτι αυτό του παραλιακού μετώπου, «ώστε να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, «αναγκαία» και «μονόδρομο» την απόφαση για το «λουκέτο», καθώς «η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συμμορφωθεί στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και συνάθροισης που έχουν επιβληθεί, παραμένει ένα προβληματικό σημείο».

«Το γεγονός ότι είμαστε σε καλή πορεία όσον αφορά στην εξέλιξη της μετάδοσης της νόσου, δεν σημαίνει επ' ουδενί ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντιθέτως, αυτό το διάστημα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, είναι κρίσιμο για την τελική έκβαση αυτής της δύσκολης μάχης», τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας. Υπογραμμίζει, ακόμα, πως «ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάναμε επανειλημμένα συστάσεις στους πολίτες, επιστρατεύσαμε μέχρι και drone για να επισημάνουμε το πρόβλημα σε όσους πολίτες επέμεναν να συνωστίζονται στην παραλία, όμως ορισμένοι εκμεταλλεύονται "παραθυράκια", που τους δίνει η απόφαση περιορισμού μετακινήσεων και δημιουργούν στην παραλιακή ζώνη μια εστία διάδοσης του κορονοϊού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, την ώρα που όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών. Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο. Πάνω και πέρα από όλους και όλα είναι η δημόσια υγεία και θα τη διαφυλάξουμε με κάθε κόστος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ