Γαλλία 16χρονη στα 365 ημερήσια θύματα, ΗΠΑ 1η στα κρούσματα παγκοσμίως

Γαλλία 16χρονη στα 365 ημερήσια θύματα, ΗΠΑ 1η στα κρούσματα παγκοσμίως

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 365 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 1.696 το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στον ιό.

Πρόκειται για μια ημερήσια άνοδο 27% των θυμάτων σε σχέση με χθες, ενώ η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ανάμεσα στα θύματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν "για πρώτη φορά και μια 16χρονη κοπέλα" στην περιοχή του Παρισιού.

Ο καθημερινός απολογισμός της κυβέρνησης καταμετρά μόνο τους θανάτους σε νοσοκομεία, ωστόσο οι αρχές τονίζουν πως σύντομα θα είναι σε θέση να συλλέγουν στοιχεία από θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, που είναι πιθανόν να αυξήσει σημαντικά τους επιβεβαιωμένους θανάτους λόγω του Covid-19.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, ο Ζερόμ Σολομόν ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε σε 29.155 στο σύνολο, μια αύξηση 16% μέσα σε μια μέρα.

Παράλληλα είπε πως 3.375 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, μια αύξηση 19% σε σύγκριση με χθες, που σημαίνει πως σχεδόν τα μισά από τα 8.000 κρεβάτια στη χώρα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, είναι κατειλημμένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός: Πρώτες στον πλανήτη σε κρούσματα οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Πέμπτη την Ιταλία αλλά και την Κίνα για να γίνουν η χώρα του κόσμου η οποία μετράει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, καταγράφουν δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και της εφημερίδας The New York Times.

Οι ΗΠΑ, που έχουν γίνει πλέον η χώρα όπου η πανδημία εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, καταμετρούν τουλάχιστον 82.404 κρούσματα, σύμφωνα με τους αριθμούς του Τζονς Χόπκινς.

Μέχρι χθες Πέμπτη η Κίνα είχε καταγράψει 81.285 κρούσματα και η Ιταλία 80.539, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι κυβερνήσεις τους και υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, οι οποίοι κάνουν δική τους καταμέτρηση, είχαν αναφέρει λίγο νωρίτερα στην ψηφιακή τους έκδοση πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα, από όπου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία τον Δεκέμβριο, μετά την Ιταλία, τη χώρα η οποία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς.

Ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στην ασθένεια COVID-19 παραμένει πολύ βαρύτερος στην Ιταλία (8.165) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ (1.178), όπου την πλειονότητα των θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, η πολιτεία που μετατράπηκε στο επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός - Βρετανία: 115 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Άλλοι 115 άνθρωποι πέθαναν στη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες, έχοντας νοσήσει από τον νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 578, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επίσημα καταγραφεί πέρασε το φράγμα των 10.000, έγινε γνωστό την Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 11. 658 σήμερα από 9.529 την Τετάρτη. Πρόκειται για περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα σε μία ημέρα.