Στους 22 οι νεκροί στην Ελλάδα, νέες πόλεις μπαίνουν στην λίστα με τα θύματα

Στους 22 οι νεκροί στην Ελλάδα, νέες πόλεις μπαίνουν στην λίστα με τα θύματα

Στους 22 ανέβηκαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό.

Μετά τον ηλικιωμένο στην Ξάνθη πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι πέθανε από τον φονικό ιό και ένας Γερμανός καθηγητής που όπως αναφέρει το flashnews.gr εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην εντατική.

Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Σε ότι αφορά το θύμα στην Ξάνθη η ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του».
Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας. Οπως τόνισε υπήρχαν 78 νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός είναι 821, 134 νοσηλεύονται, 53 είναι σε ΜΕΘ. 22 είναι νεκροί και οι 21 από τους 22 είχαν υποκείμενο νόσημα ενώ οι 18 ήταν άνδρες. Τόνισε ότι η επιδημία συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση.