Φόβος για τον κορωνοϊό στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας

Φόβος για τον κορωνοϊό στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας

Για το πως θεωρείται ότι εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός σε Καστοριά και Κοζάνη μιλάει στην εκπομπή «Κοινωνία ‘Ωρα MEGA», ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν αρκετά κρούσματα, ενώ ήδη, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό (δύο σε Καστοριά και δύο σε Κοζάνη), ενώ σε καραντίνα παραμένουν τα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, ο κορωνοϊός «φαίνεται ότι ξέφυγε από το νοσοκομείο της Καστοριάς, από τον πρώτο θανόντα, που ήταν εργαζόμενος εκεί. Ο συμπολίτης μας δεν γνώριζε ότι έπασχε».

Σε ότι αφορά την 41χρονη από την Κοζάνη, που έχασε χθες τη μάχη με τον κορωνοϊό, ούσα το νεώτερο θύμα του στην χώρα, ο κ. Κασαπίδης σημείωσε ότι «η γυναίκα είχε απευθυνθεί σε γιατρό, αλλά ο ΕΟΔΥ της είπε να παραμείνει σπίτι επειδή δεν είχε έντονα συμπτώματα».

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάνει λόγο ότι επικρατεί φόβος στις τοπικές κοινωνίες όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Μια γυναίκα 41 ετών, μητέρα 3 παιδιών είναι σύμφωνα με πληροφορίες το 20ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή πριν από μερικές μέρες στο σπίτι της, σε έναν οικισμό του Δήμου Κορεστίων της Καστοριας. Η γυναίκα, φέρεται να είχε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 41χρονη είχε παρουσιάσει συμπτώματα και συγκεκριμένα πυρετό και επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος την καθοδήγησε στο να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, τελικά όταν αυτό έφτασε ήταν ήδη αργά.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου λήφθηκε δείγμα για κορονοϊό. Το αποτέλεσμα του ελέγχου έγινε γνωστό σήμερα επιβεβαιώνοντας ότι η γυναίκα ήταν θετική στον ιό.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Δημήτρης Σαββοπουλος μιλώντας στο Νews 24/7, οποίος επιβεβαιώνει το γεγονός του θανάτου, στην περιοχή της Καστοριάς φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, τονίζοντας την ανάγκη για στήριξη του νοσοκομείου της περιοχής.

Ο νόμος των 42 χιλιάδων κατοίκων έχει επιβεβαιωμένα 27 κρούσματα και ο φόβος για περαιτέρω διασποράς είναι μεγάλος.

Πηγή: 247news του Γιώργου Σακκά