Η AEGEAN αναστέλλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού – Γενική απαγόρευση για πτήσεις από και προς Βρετανία και Τουρκία

Η AEGEAN αναστέλλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού – Γενική απαγόρευση για πτήσεις από και προς Βρετανία και Τουρκία

Όλες τις πτήσεις εξωτερικού με ελάχιστες εξαιρέσεις αναστέλλει η AEGEAN λόγω της διασποράς του κορωνοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Ελλάδα, την ΕΕ αλλά και τρίτα κράτη.

Όπως τονίζεται, η αναστολή αυτή γίνεται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών και εργαζομένων της αλλά φυσικά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δραστηριότητας της.

Πιο αναλυτικά: από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και μέχρι 30 Απριλίου, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του δικτύου εξωτερικού από όλες τις βάσεις της εταιρείας. Θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθήνα και προς Βρυξέλλες, για λόγους διατήρησης της συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της ΕΕ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από την πολιτεία διακοπή των πτήσεων από και προς την Βρετανία και την Τουρκία λόγω κορωνοϊού. Η απαγόρευση ισχύει από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου έως και τις 15.00 της 15ης Απριλίου. Η απόφαση δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε ΦΕΚ. Αναφέρει:

Προσωρινός περιορισμός σύνδεσης με Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο λόγω covid-19

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ. 20042/2020

«Προσωρινό περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,
β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από σήμερα το πρωί και έως τις 15 Απριλίου εφαρμόζεται ο «προσωρινός περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο».