2824332

 

Όσο και σκληρό αν είναι το περιεχόμενο του βίντεο που ακολουθεί κάθε γονιός και κάθε μαθητής του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου θα πρέπει να το δουν και να το σχολιάσουν. Σε κάθε τάξη των σχολείων του δήθεν προοδευτικού εκπαιδευτικού συστήματός μας θα πρέπει να προβληθεί και να συζητηθεί το μαγνητοσκοπημένο αυτό υλικό.

 

Μία μητέρα από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, η Μπέιλς, μαγνητοσκοπεί τον γιο της εννέα ετών με νανισμό την ώρα που πηγαίνει να τον πάρει από το σχολείο. Εκεί μπροστά στα μάτια της συμμαθητές του αγοριού τον ξεφτιλίζουν δημόσια για το ύψος του. Η μάνα μαγνητοσκοπεί προκειμένου να αναρτήσει το βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο λόγος είναι καθαρά εκπαιδευτικός. Η μητέρα σχεδόν με λυγμούς καλεί τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους για να μην προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. Να τα μάθουν να ανέχονται τη διαφορετικότητα και την αναπηρία ή την ιδιαιτερότητα του άλλου. Ο μικρός κλαίγοντας σπαρακτικά της ζητά ένα μαχαίρι για να βάλει τέλος στη ζωή του.

 

 

Η κοινή γνώμη της Αυστραλίας είναι συγκλονισμένη από ένα περιστατικό μπούλινγκ σε βάρος ενός 9χρονου με νανισμό. Ο μικρούλης ήταν τόσο απελπισμένος που ζήτησε σκοινί από τη μητέρα του για να κρεμαστεί, μη μπορώντας να ανεχτεί άλλο τα πειράγματα στο σχολείο.

 

Συγκεκριμένα, η Γιαράκα Μπέιλς, από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας βιντεοσκόπησε το γιο της να κλαίει στο αμάξι, αφού τον πήρε από το σχολείο την Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου.


«Θέλω να μαχαιρωθώ στην καρδιά. Θέλω κάποιος να με σκοτώσει», είπε ο 9χρονος στη μαμά του μην αντέχοντας άλλο μπούλινγκ

 


Ειδικότερα, το 9χρονο, που αγοράκι πάσχει από την πλέον συνηθισμένη μορφή νανισμού που καλείται αχονδροπλασία, είπε στη μητέρα του: «Δώσε μου ένα σχοινί, θέλω να σκοτωθώ», σύμφωνα με την Daily Mail.

 

Μετά την ανάρτηση του βίντεο, η κυρία Μπέιλς δέχτηκε αναρίθμητα μυνήματα συμπαράστασης από αγνώστους, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών που θέλουν να γίνουν φίλοι δια αλληλογραφίας στον γιο της, Κουάντεν.